Data publicării:

Vladimir Putin a ordonat recrutarea a peste 100 de mii de tineri în armată

Autor: Doinița Manic | Categorie: Stiri
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Președintele rus Vladimir Putin a ordonat recrutarea a peste 100 de mii de tineri în armată.

Președintele rus Vladimir Putin a ordonat, printr-un decret, recrutarea a 133 de mii de tineri pentru serviciul militar în perioada octombrie - decembrie 2024. Decretul a fost publicat luni pe portalul de informații juridice, scrie Interfax.

VEZI ȘI: O dronă rusească ar fi intrat în spațiul aerian al României. Aeronavele F-16 și F-18 au intervenit. MApN, mesaj ferm

„De la 1 octombrie până la 31 decembrie 2024, să efectueze recrutarea pentru serviciul militar a cetățenilor Federației Ruse cu vârsta cuprinsă între 18 și 30 de ani, care nu se află în rezerve și sunt supuși (...) conscripției pentru serviciul militar, în suma de 133 de mii de persoane”, se spune în document.

Prin același decret, liderul de la Kremlin a dispus scoaterea din serviciul militar a soldaților, marinarilor, sergenților și maiștrilor al căror termen de recrutare expirase. Decretul din 30 septembrie a intrat în vigoare de la data publicării lui. Statul Major General al Rusiei a declarat că recruții nu vor fi trimiși pentru a participa la serviciul militar în regiunile anexate de la Ucraina.

„Aș dori să menționez că personalul militar care efectuează serviciul militar de recrutare nu va fi implicat în îndeplinirea sarcinilor unei operațiuni militare speciale în regiuni noi”, a declarat Vladimir Tsimlyansky, șef adjunct al departamentului principal de organizare și mobilizare al Statului Major General din Federația Rusă.

Vârsta maximă de recrutare pentru serviciul militar în Rusia este de 30 de ani



„Termenul serviciului militar pentru recrutare nu se va schimba și va fi de 12 luni, iar expedierea conscrișilor din punctele de adunare este planificată începând cu 15 octombrie 2024”, a spus Tsimlyansky.

În timpul campaniei de recrutare de primăvară din acest an, conform decretului lui Vladimir Putin, 150 de mii de recruți au fost chemați pentru serviciul militar obligatoriu (1 an). Potrivit datelor oficiale, în timpul recrutării din toamna trecută, 130 de mii de oameni au fost trimiși la serviciul militar.

La 1 ianuarie 2024 în Rusia au intrat în vigoare modificările aduse sistemului de recrutare a armatei, vârsta maximă de recrutare pentru serviciul militar fiind majorată la 30 de ani.

VEZI ȘI: Un moldovean i-a umilit pe soldații ruși din Transnistria, obligându-i să asculte imnul Ucrainei. "Sunt în țara mea"! - Video viral

La 1 ianuarie a intrat în vigoare și decretul semnat în septembrie 2023 de Vladimir Putin privind majorarea limitei de vârstă pentru acordarea unei amânări de la serviciul militar pentru specialiștii IT la 30 de ani. Deși Rusia de obicei spune că nu trimite noii recruți în Ucraina, presa a relatat de mai multe ori cazuri în care aceștia au fost trimiși pe front, din cauza lipsei de soldați, deși nu aveau instruirea necesară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel