PNL, încercare disperată de salvare a ministrului ”Grindă”. Cere ANULAREA alegerilor
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
E agitație mare la Focșani după anunțarea rezultatelor alegerilor pentru funcția de primar al municipiului. Liberalii din „capitala” Vrancei vor anularea scrutinului din 27 eptembrie 2020.

PNL Vrancea a solicitat Biroului Electoral Central (BEC) anularea alegerilor pentru funcţia de primar al municipiului Focşani pentru fraudarea alegerilor, potrivit preşedintelui PNL Focşani, Nicu Tănase

"PNL Vrancea a trimis la Biroul Electoral Municipal (BEM) o întâmpinare împotriva modalităţii de numărare şi totalizare a voturilor. Ulterior, am trimis şi către BEC o cerere de anulare a alegerilor pentru funcţia de primar al municipiului Focşani, Circumscripţia numărul 1 Focşani, pentru fraudă electorală produsă ca urmare a modalităţilor de numărare şi totalizare a voturilor, precum şi de înregistrare a rezultatului voturilor în cele 58 de procese verbale de consemnare a rezultatelor votării pentru primăria Focşani", a declarat, pentru AGERPRES, Nicu Tănase.

Potrivit Biroului Electoral Judeţean Vrancea, PNL a solicitat BEM renumărarea voturilor nule şi valid exprimate la alegerile de duminică pentru primăria municipiului Focşani, cerere care a fost respinsă. Ulterior, PNL a contestat decizia la BEC.

Potrivit rezultatelor provizorii comunicate marţi de Autoritatea Electorală Permanentă, la alegerile pentru funcţia de primar al municipiului Focşani, Cristi Valentin Misăilă a câştigat un nou mandat, cu 47,1% din voturi, fiind votat de 14.508 focşăneni, în timp ce Ion Ştefan a totalizat 12.320 de voturi, respectiv 40,05% din totalul voturilor valabil exprimate.

Cei doi candidaţi se află la a doua confruntare electorală, după ce în 2016 Cristi Misăilă a câştigat în faţa lui Ion Ştefan la o diferenţă de circa 1.100 de voturi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel