Planul lui Caramitru în lupta cu pandemia: Trebuie să fie arestați! Bătuți cu sete de jandarmi
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Andrei Caramitru
Andrei Caramitru
Andrei Caramitru a spus ce măsuri împotriva coronavirusului ar instaura în România dacă ar fi la putere. El și-a prezentat planul drastic care crede că ar funcționa și ar reduce numărul de morți.

”Înțeleg ca s-a speriat pana si Președintele de situație si va lua măsuri azi. târziu nenica - costul inacțiunii e de peste 10000 de morți, ceva inimaginabil. Ma rog. Dau si eu - degeaba ca de obicei - niște sugestii aici. Obiectivele sunt 2 : accelerarea masiva a vaccinării si stoparea transmisiei. Dacă ratează si momentul asta, tragedia va fi incomensurabila.

Bun - ce trebuie făcut, ce as face eu, cu toate riscurile asumate:

- stare de urgenta instituita de azi. Armata, poliția si jandarmii pe străzi. In stare de urgenta se pot lua măsuri rapide si brutale, nu se mai aplica regulile uzuale

- 2 săptămâni de lockdown pentru toată lumea, imediat; 4 săptămâni pentru cei de peste 60 de ani (80% din decese acolo sunt). Scoli, activități, pelerinaje, restaurante - oprite ACUM

- După cele 2/4 săptămâni - cei vaccinați ies din lockdown, ceilalți nu. Înseamnă practic instituirea dura a certificatului verde pe model Italia. dacă nu te vaccinezi trebuie sa faci pe banii tai test rt-pcr la 2 zile.

- Oricine se opune, urla sau dezinformează: Arestat pentru încălcarea stării de urgenta (e ca la război - nu poți sa te aliezi cu Dușmanul, se cheamă trădare).

Discutat urgent cu BOR - dacă nu susțin lupta contra pandemiei prin vaccinare IMEDIAT - zero lei si bani pe 2-3 ani, NIMIC nu mai primesc de la nimeni.

Cine face demonstrații contra măsurilor - bătuți cu sete de jandarmi la fel cum fac italienii si francezii. Se calmează si aia rapid. Cum comunici așa ceva? Ii chemi pe responsabilii pe sănătate din sistem, OMS-ul care e in Romania, reprezentanții pe sănătate de la toate partidele, reprezentanții cultelor religioase, ai armatei jandarmeriei poliției.

Se discuta - nu trebuie consens full - si după 2 ore se iese cu textul de mai sus. Arată ca exista o minima coordonare si avem totuși un stat cât de cât funcțional. cu așa măsuri - imediat se vor buluci toti sa se vaccineze. In 2 săptămâni creșterea va fi stopata. Pana in Decembrie o sa stam bine. Dacă e ceva mai light - nu va funcționa. Deci degeaba iar ne chinuim ca nu rezolvam nimic. Mai bine ne chinuim toti doar câteva săptămâni si scăpăm”, a scris Andrei Caramitru pe Facebook.

Bilanț COVID-19, 19 octombrie 2021. Record pe linie: aproape 19.000 de cazuri noi, 574 de decese și 1.805 pacienți la Terapie Intensivă 

Până marți, 19 octombrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.486.264 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, dintre care 6.103 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 1.261.267 de pacienți au fost declarați vindecați.

Au fost înregistrate 18.863 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, dintre care 273 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Până marți, 42.616 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În ultimele 24 de ore au fost raportate de către INSP 574 decese (294 bărbați și 280 femei), dintre care 13 anterioare intervalului de referință, ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Bihor, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Vrancea și Municipiul București.

Dintre cele 574 decese, cinci au fost înregistrate la categoria de vârstă 30-39 ani, 26 la categoria de vârstă 40-49 ani, 60 la categoria de vârstă 50-59 ani, 141 la categoria de vârstă 60-69 ani, 197 la categoria de vârstă 70-79 ani și 145 la categoria de vârstă peste 80 ani.

518 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 46 pacienți decedați nu au înregistrat comorbidități, iar pentru 10 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

Au fost raportate 13 decese anterioare intervalului de referință, survenite unul în luna septembrie 2021 și 12 în luna octombrie 2021, în județele Argeș, Constanța, Ialomița, Maramureș, Mureș și Suceava.

Din totalul de 574 de pacienți decedați, 528 erau nevaccinați și 46 vaccinați. Cei 46 de pacienți decedați vaccinați aveau vârste cuprinse între 40 și 80 de ani. 43 dintre pacienții decedați vaccinați prezentau comorbidități, iar pentru 3 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități.

În spitale, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 19.730. Dintre acestea, 1.805 sunt internate la ATI. Din totalul pacienților internați, 486 sunt minori, 450 fiind internați în secții și 36 la ATI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel