Data actualizării:
Data publicării:

Plăcintă țărănească. Cea mai bună gustare! Rețeta pentru români

Autor: Ema Apostu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp

Plăcinta țărănească este o gustare delicioasă, care poate fi preparată în confortul bucătăriei tale. Iată rețeta.

Ingrediente

Pentru aluat

 500 g făină
 250 g margarină
 2 ouă
 1 lingurita sare
 150 ml smântână sau apă minerală
 1 lingurita cimbru măcinat

Pentru umplutură

 400 g carne tocată
 1 ardei galben
 1 ardei capia
 1 ceapă roșie
 cimbru uscat și busuioc uscat
 50 g chimen
 1 ou
 1 gălbenuș pentru uns
 30 ml ulei de floarea-soarelui

Vezi și: Chiftele norvegiene. Rețeta rapidă și delicioasă. Nu știi ce pierzi, dacă nu o încerci!

Cum se prepară

Se cerne făina într-un bol, se adaugă sarea, cimbrul măcinat, ouăle bătute, untul moale şi smântâna sau apa minerală şi se frământă 30 de minute, potrivit retete.unica.ro. După ce s-a obţinut un aluat potrivit, adică uşor de întins, se lasă la rece, înfăşurat într-un şervet.

Separat, se curăţă ceapa şi ardeii, se spală şi se toacă mărunt. Se pun apoi în tigaia cu uleiul călduţ şi se călesc câteva minute până se înmoaie. Se adaugă carnea tocată, se condimentează cu sare, cimbru, busuioc şi piper, se amestecă bine şi se adaugă apă călduţă să fiarbă înăbuşit. După ce a scăzut şi s-a fiert bine carnea, se adaugă oul să se lege.

Se scoate aluatul de la rece, se împarte în două şi se întinde. Prima foaie se aşază în tavă, se toarnă umplutura şi se acoperă cu cealaltă foaie. Se strânge bine aluatul pe margini iar dacă a mai rămas cocă, se formează o coroniţă împletită. Se unge cu oul bătut şi se coace. Se serveşte ornată cu frunzuliţe de cimbru şi busuioc proaspăt.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel