Peste 21.000 de elevi și profesori, confirmați cu COVID-19. Ministerul Educației, precizări
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Ministerul Sănătății a prezentat situația epidemiologică din școli și grădinițe.

Ministerul Educației a transmis o informare privind situația epidemiologică din unitățile de învățământ preuniversitar. Astfel, potrivit documentului, miercuri, 20 octombrie, sunt 16.168 de preșcolari și elevi și 5.590 de angajați confirmați cu COVID-19.

Dacă analizăm evoluția situației epidemiologice de la debutul anului școlar observăm că la data de 17 septembrie numărul elevilor și preșcolarilor confirmați cu COVID-19 era de 1.091. La aceeași dată, 604 de angajați erau confirmați cu Sars-Cov-2. Ulterior, numărul celor infectați a continuat să crească. Vezi în tabelul de mai jos toate cifrele.

Conform informațiilor centralizate, sunt și numeroase unități cu activitatea suspendată.

„Unități cu activitatea față în față suspendată integral ca urmare a aplicării art. 3 alin. 2 din ordinul comun (solicitare a unității și aprobare ISJ/ISMB): 563;
• Unități de învățământ integral în sistem online în urma aplicării art. 6 alin. 2 din ordinul comun (cel puțin 50% din nr. de clase suspendate): 123;
• Unități de învățământ integral în sistem online în urma aplicării art. 6 alin. 9 din ordinul comun (ancheta DSP, hotărâre CJSU): 202;
• Unități de învățământ cu activitatea față în față, dar care au cel puțin o clasă/grupă în sistem online: 3.958;
• Număr de copii/elevi care studiază online-indiferent de cauză: 587.434 (aproximativ 20% din numărul total de elevi și preșcolari din sistemul de învățământ)”, anunță reprezentanții Ministerului Educației.

Următoarea raportare va fi comunicată miercuri, 27 octombrie.

Sorin Cîmpeanu, intervenţie "în interesul protejării dreptului la sănătate al elevilor și cadrelor didactice"

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei, a venit cu precizări în contextul valului 4 al pandemiei.

"Toate variantele sunt deschise în condițiile în care nu înțelegem să ne vaccinăm!

În situația în care se suspendă și alte activități, în interesul protejării dreptului la sănătate al elevilor și cadrelor didactice, susținem adaptarea structurii anului școlar la situația epidemiologică extrem de gravă", transmite Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei. 

Numărul deceselor înregistrate în România la pacienții confirmați cu Covid a depășit miercuri 43.000, potrivit datelor anunțate de Grupul de Comunicare Strategică. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 17.158 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, dintre care 266 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel