Mâncarea de post nu este la fel de sățioasă precum cea bazată pe carne, de aceea avem tendința de a mânca alimente pe care le combinăm greșit.
Pâine cu margarină și gem sau miere
Două-trei felii de pâine pe care am întins margarină și gem reprezintă un mic dejun frugal pentru mulți dintre noi. Însă, specialiștii americani susțin că această combinație, aparent inofensivă, este total greșită. Dacă mai adaugăm și o cană de cafea, îndulcită cu zahăr, atunci micul nostru dejun se transformă într-o bombă calorică, peste 700 de calorii la o masă! Totodată, această combinație alimentară îngreunează digestia, ne face mai leneși și lipsiți de energie încă de la primele ore ale dimineții.
Cereale cu fructe uscate
Este o combinaţie greşită asocierea dintre alimentele ce conţin amidon şi fructele uscate. Cerealele se pot combina doar cu legume verzi.
Pâine cu salată de roșii
Roșiile sunt fructe și, la fel ca multe alte fructe acide (portocale, graperuit, lămâi etc.), acestea fermentează destul de mult. Câteva exemple de combinații greșite: pâine cu salată de roșii, bruschete cu roșii, sandwich cu roșii etc.
Pâine cu măsline
Această combinație este extrem de periculoasă și trebuie evitată. Grăsimile se digeră mai greu, iar când le amestecăm cu alte alimente, ne supunem ficatul și fierea unui stres.
Cartofi sau orez cu pâine
Deși sunt două alimente foarte gustoase, ele nu trebuie combinate! „Aici este vorba de o asocierea între două alimente din grupa carbohidraţilor. Potrivit regulilor din nutriţie, carbohidraţii se consumă individual şi necombinaţi, la o masă”, este de părere nutriţionistul Lygia Alexandrescu.
Paste cu sos de roșii
Deși este o combinație des întâlnită și considerată sănătoasă, această poate cauza senzația de oboseală acută după masă, întrucât stomacului îi este greu să digere carbohidrații (pastele) și mâncarea acidă (sosul de roșii).
Salată de fructe
Fructele dulci (fructe uscate, banane, mere, pere, struguri) nu se combină cu cele acide (kiwi şi celelalte citrice).
Fructe imediat după masă
Fructele trebuie consumate doar proaspete, nu compot, şi la mese separate.
Desert imediat după masă
Fie că vorbim de ceva dulce (prăjitură, gogoașă etc.), fie de un fruct, desertul cade greu la stomac și fermentează, încetinind digestia alimentelor pe care le-am consumat înainte.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- De ce militarii și oamenii cu handicap nu au primit „pensia” înainte de Paște 2024. Unde s-a produs confuzia
- Motivul pentru care o tânără a refuzat să mai plătească la casele self-pay din supermarket / video
- "Femeile din România și cele din Italia sunt foarte diferite”. Designerul Giulia Rossignoli dă cărțile pe față: E total invers
- Adio, mașini în București? Ce spune Nicușor Dan
- BANCUL ZILEI: Rețeta ciorbei de burtă
- Ieșirea din scenă a lui Klaus Iohannis: pas cu pas, spre scenariul lansat în DCNews în decembrie 2023
- Riscurile la care ne expunem când facem cumpărături de pe Shein și Temu
- Lui Mihai Mărgineanu nu i-a venit să creadă ce a văzut în Vama Veche / foto în articol
- Încă un accident grav în Vinerea Mare. A intervenit elicopterul SMURD
- Cum să treci corect pe „sub masă” - Sfântul Epitaf, în Vinerea Mare. Preotul Nicolae Crângașu: Așa se face