Paradă 1 Decembrie. Chirieac: Îți dau lacrimile. Jos pălăria!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat gestul protestatarilor, prezenți la parada de 1 Decembrie, care au scandat împotriva Jandarmeriei.

"Protestatarii aceştia, sunt convins, dacă intraţi acum pe reţelele de socializare, au zeci de mii de fani. Veți vedea zeci de mii de români care aplaudă gestul, oameni care sunt de acord. Oamenii aceştia nu sunt singuri, sunt vârful de lance a unei părţi relativ importante din populaţia României", a spus analistul politic Bogdan Chirieac, la România TV.

Cât despre posibilitatea ca acei protestatari, prezenţi la parada de 1 Decembrie, să fi fost încurajaţi de gestul unui politician, acesta a mai spus: "Sigur că da. Aţi auzit şefi de partide politice, l-aţi auzit pe preşedinte dezavuând astfel de gesturi? Poate în cele două discursuri, unul dintre ele total neavenit, cel de sub cupola Parlamentului. Aseară, la Cotroceni, a avut un discurs integrator. Dar l-aţi auzit făcând un apel la calm, la linişte, la înţelegere? În toată ţara, se manifestă, să ştiţi: la Vaslui, Baia Mare, la Craiova, Caraș, Focşani, peste tot au ieşit. Până la urmă, este şi România profundă, despre care vorbea Marius Pieleanu, când s-a sfinţit Catedrala Neamului. Gestul acela... îţi dau lacrimile. Oamenii aceia au plecat cu căruţele la Alba Iulia. Aşa au vrut ei, nu le-a cerut nimeni. Cetăţeanul acela român a venit cu calul, cu tricolorul, de la Timişoara la Alba Iulia".

De asemenea, analistul politic Bogdan Chirieac a avut şi un mesaj scurt pentru toţi românii, în această zi importantă pentru ţara noastră, la 100 de ani de la Marea Unire:

"Aş vrea ca la București să fie detaşarea, optimismul de la Cluj. Jos pălăria pentru Emil Boc! Papa, când a sosit în România, a pupat pământul şi a spus: "Am sosit în Grădina Maicii Domnului". Hai, domnule, să respectăm această grădină, să nu mai mergem în tufişul vremii", a spus Bogdan Chirieac.

Citește și: Paradă 1 Decembrie, protestatari. Pieleanu: Este prea mult. Situație jenantă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel