Data actualizării:
Data publicării:

Pandemie COVID-19. Vela anunță ce se întâmplă cu românii care se întorc din Diaspora

Autor: Darius Muresan | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ
Imagine cu rol ilustrativ
Ministrul Marcel Vela a anunțat că Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență a luat câteva decizii în contextul pandemiei de COVID-19.

Astfel, ministrul a anunțat ce se întâmplă cu românii care vor veni în țară în următoarea perioadă. Aceștia vor intra automat la izolare dacă se întorc din state care au confirmate cel puțin 500 de cauzuri de COVID-19. Indiferent că intrarea în țară se face pe cale aeriană sau rutieră.

Se aprobă instituirea izolării la domiciliu, în locația declarată la intrarea în țară, pentru o perioadă de 14 zile, pentru toate persoanele asimptomatice care sosec în România din țările unde sunt confirmate cel puțin 500 de cazuri de infecții cu COVID-19, începând de azi, de la ora 21:00, ora intrării în România, fie pe cale aeriană sau rutieră”, a anunțat Marcel Vela, în cadrul unei conferințe de presă la MAI.

„Se va extinde măsura carantinării pentru toți cei care sosesc în țară din zonele carantinate, actualizate de către Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență, la propunerea grupului de suport tehnico-științific, privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României și publicate pe site-ul Institutului Național de Sănătate Publică”, a completat Vela.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel