Orezul este un aliment foarte versatil. Există multe soiuri de orez, din care se fac nenumărate preparate. În funcție de ingredientele adăugate, posibilitățile de a face diferite rețete din orez sunt nesfârșite. Acestea variază de la risotto galben cu șofran, la pilaf cu carne, sarmale sau la diverse preparate cu pește, carne și legume.
Deseori, gospodinele se întreabă dacă orezul trebuie spălat înainte de a fi gătit. Spălarea orezului nefiert este necesară, deoarece îl face mai ușor de digerat. Cu toate acestea, se pierd unii nutrienți importanți, cum ar fi vitaminele B, fier, niacină și tiamină. Acestea fiind spuse, trebuie spus că spălarea orezului îndepărtează o mare parte a amidonului. În acest fel vei obține cereale mai moi și mai ușor de digerat.
Tartă dulce din resturi de pâine: se face în cinci minute și este foarte bună
Cei care suferă de reflux gastro-esofagian și gastrită ar trebui, așadar, să adopte această practică, mai ales dacă intenția este de a combina orezul cu carne. Amestecul de amidon și proteine animale generează aciditate puternică în stomac, principala cauză a refluxului gastric.
Dacă dorești să pregătești un risotto cremos, atunci ar fi bine să eviți clătirea orezului înainte de gătire, deoarece amidonul din orez îi oferă preparatului acea cremozitate tipică și delicioasă. De asemenea orezul nu trebuie clătit, dacă dorești să prepari o budincă de orez.
Dimpotrivă, orezul trebuie spălat, dacă intenționezi să faci o salată de orez cu legume sau sushi. În ceea ce privește tipurile de orez, se recomandă spălarea orezului basmati, a orezului roșu, a orezului negru și a celui thailandez.
Spălarea orezului are beneficii
Pe lângă toate cele de mai sus, este bine să-ți amintești că spălarea orezului, înainte de a-l găti, este utilă din motive de sănătate. De fapt, prin clătirea orezului sunt eliminate orice metale grele și substanțe contaminante, murdăria, resturile, insectele și substanțele chimice.
Cum se păstrează sucul de portocale: cu acest truc al bunicii va rezista câteva luni
Deci: trebuie spălat orezul înainte de a-l pune la fiert? Nu există un răspuns unic la această întrebare. După cum ai văzut, totul depinde de diverși factori. În orice caz, pentru a spăla orezul, doar toarnă-l într-un vas și acoperă-l complet cu apă rece. Spală cerealele cu mâinile, apoi pune orezul într-o strecurătoare cu plasă fină și ține-l sub un jet de apă rece.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
Citește articolele cu aceleași etichete:
- Marte în Berbec, din 30 aprilie. Ce aduce în viețile noastre. Patru zodii sunt primele afectate
- Doi mari actori români au scris istorie împreună, dar s-au urât în viața reală. De ce nu și-au vorbit timp de 32 de ani
- Lovitură de teatru la CCR: documente ANAF, declarate neconstituționale în procesele penale
- "Să aprindem grătarele". Ce spune Mihaela Bilic despre mici, cel mai popular aliment printre români
- Probleme pentru doi concurenți, la Te cunosc de undeva: "M-am trezit cu genunchiul umflat"
- Dispare obiceiul de a consuma vin? Ce afectează vânzarea popularei băuturi
- DNA, primele acuzații oficiale după perchezițiile la Complexul Energetic Oltenia (CEO). Cine este directorul reținut. Acuzațiile procurorilor
- Selly, explicații în scandalul cu Radu Alexandru - "piticigratis", Iorga, Adrian Elicopter de Luptă și acuzațiile de viol / video
- 10 lucruri pe care nu le știai despre primarul USR Dominic Fritz
- BANCUL ZILEI: Lucruri dificil de realizat