Data actualizării:
Data publicării:

O găină a devenit „mamă” pentru 10 cățeluși. Imaginile cu familia neobișnuită au ajuns virale / VIDEO

Autor: Liana Ganea | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
captură video TikTok
captură video TikTok
O găină are în grijă 10 cățeluși și e tare atentă și afectuoasă cu fiecare în parte!

O găină din Oklahoma, pe nume Harriet, a devenit o adevărată senzație pe TikTok după ce a fost surprinsă în rolul neașteptat de „mamă” pentru 10 cățeluși, asta după ce rămăsese fără ouă. Tracie Hale, stăpâna lui Harriet, a împărtășit această poveste neobișnuită pe contul său de TikTok, Windridge Farm Tales, cucerind în scurt timp inimile a mii de utilizatori.

Povestea a început când Harriet, dornică să devină mamă, și-a depus ouăle în cușca câinelui lui Tracie, Lucy, care la rândul ei era pe punctul de a naște. Din păcate, într-un moment de neatenție, Lucy a mâncat toate ouăle lui Harriet. „Nu eram deloc supărată pentru că Lucy a mâncat întotdeauna ouăle de găină. Când Harriet a coborât din cuib, Lucy a făcut ceea ce ar face orice alt câine de pază”, a explicat Tracie Hale, potrivit News 9, adăugând că Lucy avea nevoie de calciu suplimentar pentru cățeii ei în creștere.

Chiar dacă Harriet a rămas fără ouă, simțul matern nu s-a stins. După ce Lucy a adus pe lume 10 căței, Harriet a început să își asume rolul de mamă pentru micuții patrupede. Ea stă alături de căței ca și cum ar fi proprii ei pui și chiar se străduiește să le arate cum să mănânce, oferindu-le chiar și delicatesele ei preferate cum ar fi viermi și insecte.

@windridgefarmtales Part 2. Go back to my page to watch part 1. #lgd #farmlifeisthebestlife #pupkens #ilovelucy #greatpyrenese #chickentok #chickendogmom #farmlife #dogmom #chickendogmom #puppytok #coparentinggoals #storytime #part2 ♬ original sound - WindridgeFarmTales

„Timp de trei săptămâni nu am știut ce face. Când au ieșit din cutia pentru câini pentru a mânca pentru prima dată... [Harriet] a ieșit cu ei. Atunci am știut că ea încerca să le fie mamă”, a povestit Hale.

Momentul inedit a fost surprins de Tracie Hale și postat pe TikTok, câștigând atenția și aprecierea a mii de oameni. În ultimul videoclip al seriei, Tracie a conectat povestea lui Harriet și Lucy cu propria ei experiență de a adopta doi băieți după o încercare nereușită de fertilizare in vitro (FIV), subliniind frumusețea maternității și a conceptului de familie aleasă.

De ce păsările au un sentiment matern mai accentuat

Sentimentul matern de multe ori exagerat la păsări se poate datora mai multor factori biologici și comportamentali. La păsări, instinctul matern este puternic influențat de hormonii de reproducere, precum estrogenul și progesteronul. Acești hormoni contribuie la dezvoltarea comportamentelor parentale, inclusiv la incubarea ouălor și la îngrijirea puilor.

Păsările au o legătură emoțională aparte cu puii lor, de aici și sentimentul de frustrare și iritabilitate în clipa în care îi sunt  luate ouăle din cuibar. Comportamentele parentale la păsări includ incubarea ouălor, hrănirea puilor, protejarea acestora de prădători și transmiterea de abilități esențiale pentru apărare în situații primejdioase. Aceste comportamente sunt reglate de instincte puternice și de necesitatea de a asigura supraviețuirea și dezvoltarea puilor.

Multe specii de păsări investesc timp și energie în incubarea ouălor și în îngrijirea puilor, ceea ce contribuie la dezvoltarea unui sentiment matern mai accentuat. Așa se explică și faptul că Harriet a luat în grijă puiuții de câine fără nicio ezitare și a început, la scurt timp, să-i trateze ca pe puii ei și chiar să-i hrănească.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel