Data publicării:

O angajată nevaccinată ne-a spus ce a văzut la unul dintre centrele de vaccinare de la mall Buzău

Autor: Anca Murgoci | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Vaccinare
Vaccinare
Weekendul trecut, la centrul de vaccinare din Galleria mall Buzău, stăteai la coadă pentru a primi serul. Unii oameni stăteau și zeci de minute pentru a se vaccina.

În acest weekend, au fost aproximativ 50 de oameni. O angajată care lucrează la mall ne-a povestit că a discutat cu oamenii care s-au vaccinat în weekendul trecut și în acest weekend și motivul care i-a determinat pe toți în luarea deciziei este certificatul verde. Doar că fiecare a avut o altă motivație. Mai precis, cei care s-a vaccinat weekendul trecut au crezut că de luni, după ce vineri anunțase Raed Arafat restricțiile, nu vor mai putea merge la serviciu. Ulterior, după ce a fost respins certificatul verde de Senat, oamenii nu s-au mai dus la vaccinare, câștigând astfel timp, pe principiul ”poate trece pandemia și scăpăm nevaccinați”.

”Stând aici zilnic, mereu îi întreb pe oameni de se vaccinează. Weekendul trecut toți erau sperați că îi vor da afară de la muncă, motiv pentru care veniseră să se vaccineze. Unora le-au spus șefii că de luni vor rămâne fără job, alții auziseră la televizor că nu vor mai putea munci dacă nu au certificat verde. După ce Senatul a respins certificatul verde, oamenii nu au mai venit la vaccinare. Astăzi cred că au venit vreo 20 de oameni să se vaccineze. Unii cred că vor scăpa de vaccinare, mai ales că nu avem nici Guvern și chestiunea cu certificatul verde impus la muncă se poate tărăgăna mult timp”, ne-a spus o angajată de la mall unde se află unul dintre centrele de vaccinare din Buzău. De asemenea, femeia care lucrează acolo nu s-a vaccinat pentru că îi este teamă și spune că doar Dumnezeu ne poate scăpa de ”molimă”. 

Problemă pentru cei care nu s-au vaccinat. Doar o chestiune de timp până când, cel mai probabil, certificatul verde va fi impus la locul de muncă, așa cum se întâmplă deja în alte țări europene

Dezbaterile care au avut loc în plenul Senatului pe tema proiectului de lege privind stabilirea unor măsuri în domeniul sanitar, pe perioada stării de alertă, pentru personalul din cadrul unor unităţi publice şi private, au fost unele aprinse, cu acuzaţii şi afirmaţii precum "românii sunt trimişi la moarte", "se revine la dictatura stalinistă" sau "întoarcerea României în epoca hitleristă".



Proiectul, respins de plen, la o diferenţă de şapte voturi, a fost susţinut de PNL, USR şi UDMR

Proiectul potrivit căruia personalul unor unităţi publice şi private este obligat să prezinte la locul de muncă certificatul digital privind COVID-19 a fost respins de Senat cu 67 de voturi "pentru", 60 "contra" şi două abţineri.

Purtătorul de cuvânt al USR, Ionuţ Moşteanu, se declară convins că proiectul privind obligativitatea prezentării la locul de muncă a certificatului digital COVID-19 va fi adoptat de Camera Deputaţilor, după ce actul normativ a fost respins de Senat.

Premierul interimar Florin Cîţu, preşedinte al PNL, a declarat că va avea grijă ca deputaţii liberali să fie prezenţi la dezbateri şi să voteze proiectul referitor la certificatul verde.

"Este un proiect important, care trebuie aprobat, care ajută România să depăşească acest moment şi voi avea grijă ca la Camera Deputaţilor parlamentarii PNL să fie prezenţi, să voteze tot", a arătat premierul într-o declaraţie acordată presei, după ce a vizitat centrul de vaccinare de la Circul Metropolitan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel