Nu mai aruncați apă clocotită în chiuvetă. Instalatorii explică de ce interzic acest lucru
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Nu mai aruncați apă clocotită în chiuvetă. Instalatorii explică de ce interzic acest lucru. Sursa foto: freepik.com
Nu mai aruncați apă clocotită în chiuvetă. Instalatorii explică de ce interzic acest lucru. Sursa foto: freepik.com
În ultimii ani, toate țevile din case sunt din plastic. Toată lumea știe că plasticul este departe de a fi cel mai rezistent material la temperaturi ridicate.

Din acest motiv, instalatorii interzic să aruncați apă clocotită în chiuvetă. Dacă veți face acest lucru des, țeava de plastic se va deforma.

Urmare a acestei deformări, pot apărea scurgeri, pentru remedierea cărora veți scoate mulți bani din buzunar. Dacă ați aruncat apa clocotită doar de câteva ori, nu vă faceți griji.  

Frunzele orhideei s-au îngălbenit și floarea e pe moarte? Grădinarii cu experiență spun cum o puteți salva

În același timp, nu trebuie să așteptați ca apa în care ați fiert pastele sau cartofii să se răcească. Trebuie doar să știți un truc simplu, care vă va salva.

Instalatorii recomandă să deschideți robinetul cu apă rece atunci când aruncați apa clocotită în chiuvetă. Astfel, țevile de plastic vor fi protejate de deteriorare. Apa nu va mai fi clocotită, ci doar caldă și nu va mai deteriora țevile de plastic. 

Obiectele și suprafețele din casă, care nu pot fi șterse cu șervețele de hârtie. Este o mare greșeală

De asemenea, dacă scurgerea s-a înfundat nu trebuie să apelați imediat la un instalator, ci puteți  încerca câteva metode sigure și naturale care chiar funcționează.

Detergent de vase. Deoarece săpunul de vase poate lubrifia canalele de scurgere și descompune reziduurile, este o metodă excelentă pentru curățarea scurgerilor de la duș și toaletă. Turnați un pahar cu lichid de spălat vasele în scurgerea de la duș sau toaletă, urmat de apă clocotită. Pentru a facilita procesul, poți folosi o ventuză.

Coca-cola. Băutura răcoritoare este renumită pentru capacitatea sa de a desfunda țevile și chiar de a curăța toaletele, datorită acidului pe care îl conține. Turnați o sticlă de 2 litri de Coca Cola în canalul de scurgere înfundat și lasă-o să stea timp de o oră. Apoi va trebui doar să adăugați apă fierbinte pentru a curăța totul.

Bicarbonat de sodiu și oțet alb. Bicarbonatul de sodiu și oțetul sunt folosite pentru curățarea suprafețelor din casă. Combinația de oțet și bicarbonat poate elimina și blocajele din scurgerea băii.

Îmbunătățește calitatea aerului din casă: câteva metode eficiente

Mai întâi, se toarnă apă clocotită în țeavă și se lasă câteva minute. După aceea, puneți o jumătate de pahar de bicarbonat de sodiu în interiorul scurgerii, urmat de un pahar cu apă fierbinte. Lăsați pudra să acționeze asupra  blocajului , apoi adăugați un pahar de oțet alb.

Lăsați oțetul să stea o oră. Cel mai bine este să lăsați produsul să stea cât mai mult posibil. În cele din urmă, turnați apă fierbinte pentru a îndepărta reziduurile. Aceste metode pot fi adesea suficiente pentru a curăța scurgerile înfundate, așa că nu ezitați să le folosiți. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel