Nu am blocat ancheta DNA în cazul Silaghi, spune Schulz
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Fostul președinte al Parlamentului European, Martin Schulz, nu a blocat nicio investigație penală din România, potrivit unui comunicat al legislativului european, survenit după ce eurodeputatul Monica Macovei l-a acuzat pe social-democrat că nu a anunțat în plenul PE primirea cererii DNA de ridicare a imunității europarlamentarului Ovidiu Silaghi.

"Contrar acuzațiilor, că președintele de atunci al Parlamentului European ar fi întârziat procesarea unei cereri făcute de procurorii din România pentru ridicarea imunității de atunci a unui membru al Parlamentului European din România (n.r. Ovidiu Silaghi), acesta (Schulz) a acționat rapid, prompt și astfel și-a îndeplinit sarcinile în totalitate. Domnul Schulz a transmis dosarul în decurs de câteva săptămâni de la primirea cererii originale către Comisia pentru Afaceri Juridice (JURI). Astfel, președintele Parlamentului European și-a îndeplinit obligațiile la timp și într-o manieră corectă", menționează comunicatul difuzat luni de serviciul de presă al Parlamentului European, citat de Agerpres.

Democrat-liberala Monica Macovei i-a cerut lui Martin Schulz să demisioneze din funcția de șef al Grupului Socialiștilor și Democraților (S&D), pentru că până pe 19 iunie, când a demisionat din funcția de președinte al PE, nu a anunțat primirea cererii DNA în cazul Silaghi și nici nu a trimis-o la Comisia pentru Afaceri Juridice a PE.

"Martin Schulz era obligat să transmită Comisiei JURI «orice cerere adresată Preşedintelui de către o autoritate competentă a unui stat membru în vederea ridicării imunităţii unui deputat», potrivit articolului 7 al Regulamentului de procedură al PE", citează Macovei din regulamentul PE.

„Schulz şi-a încălcat atribuţiile de preşedinte al PE prin blocarea cererii procurorilor români. Îi cer lui Martin Schulz să demisioneze din funcţia de preşedinte al Grupului Socialiştilor şi Democraţilor (S&D). Cer Grupului Grupul Socialiştilor şi Democratilor din Parlamentul European să îl excludă pe Martin Schulz.Îi cer lui Martin Schulz să demisioneze din Parlamentul European", a scris Monica Macovei pe blogul personal.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel