Nouă decizie luată de procurori privind asistenta medicală de la Spitalul 'Sf. Pantelimon' reţinută miercuri (surse)
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @gonzalorj
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @gonzalorj
Asistenta medicală de la Spitalul 'Sf. Pantelimon' reţinută miercuri de procurori, pentru 24 de ore, fiind acuzată de mărturie mincinoasă în dosarul morților suspecte din unitatea sanitară, a fost lăsată în libertate.

Potrivit surselor judiciare citate de Agerpres, procurorii au hotărât să nu ia alte măsuri cu privire la aceasta după ce au finalizat o nouă audiere.

Sursele menţionate au menționat faptul că este vorba despre o asistentă din cadrul Secţiei de Anestezie şi Terapie Intensivă a spitalului, însă nu cea care a depus sesizarea cu privire la morțile din unitatea sanitară.

Asistenta a fost adusă miercuri cu mandat la Serviciul Omoruri din Poliţia Capitalei, în calitate de martor. După câteva ore de audieri anchetatorii i-au schimbat încadrarea în suspect şi au reţinut-o pentru 24 de ore pentru săvârşirea infracţiunii de mărturie mincinoasă.

Amintim faptul că în luna aprilie, procurorii au primit o sesizare de la o asistentă angajată la Spitalul 'Sf. Pantelimon' cu privire la faptul că, între 4 - 7 aprilie 2024, în Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI), ar fi murit 17 de pacienţi, ca urmare a reducerii voluntare, de către personalul medical, a dozei de noradrenalină - un neurotransmiţător folosit pentru creşterea sau menţinerea tensiunii arteriale.

Procurorii au deschis un dosar penal cu privire la infracţiunea de omor şi au administrat mai multe probe. Au fost audiaţi medici şi asistente medicale. De asemenea, fost ridicate documente medicale referitoare la toţi pacienţii morți în cadrul Secţiei ATI în perioada 4 - 7 aprilie 2024.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel