Noi reglementări la tutun, alcool și energizante. Amenzile pentru nerespectarea legii nu sunt deloc mici!
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
foto: Freepik
foto: Freepik
A fost promulgată o nouă lege în ceea ce privește produsele de alcool, tutun și energizantele.

Președintele Klaus Iohannis a promulgat o lege care reglementează vânzarea produselor de alcool, tutun și energizante, impunând obligativitatea prezentării buletinului la cumpărare. Începând de acum, comercianții, barurile și restaurantele trebuie să verifice actele de identitate ale clienților la fiecare achiziție, potrivit Sibiu100%. Cei care nu respectă noile reglementări vor fi sancționați cu amenzi între 10.000 și 30.000 de lei.

Legea a fost promulgată pentru a preveni consumul acestor produse de către minori și pentru a responsabiliza vânzătorii. Această modificare legislativă completează măsurile existente, care interziceau vânzarea de produse din tutun și băuturi alcoolice persoanelor sub 18 ani. De acum înainte, verificarea actelor de identitate va fi obligatorie pentru toate achizițiile de tutun, alcool și energizante.

Acces la tutun, alcool și energizante doar cu buletinul

Niciun produs nu va mai putea fi vândut fără prezentarea actului de identitate. Toți comercianții de astfel de produse trebuie să fie extrem de atenți și să respecte cu strictețe aceste norme. Pentru micii comercianți nu este clar dacă trebuie să verifice actul de identitate al tuturor clienților sau doar al celor care nu par a fi majori.

Legea a fost introdusă pe fondul unor informații îngrijorătoare: România are cei mai mulți minori fumători din Uniunea Europeană. Un studiu realizat de Organizația Salvați Copiii a relevat că doi din zece minori au consumat energizante sau băuturi alcoolice, iar unul din zece a fumat sau vapat în ultima săptămână. Aceste date alarmante subliniază necesitatea implementării rapide a acestei norme.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel