Data publicării:

Nemo (Elveția) a câștigat concursul Eurovision 2024, după ce a spart ”codul” / video

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: captura video YouTube @Eurovision Song Contest
FOTO: captura video YouTube @Eurovision Song Contest
Elveția a câștigat concursul Eurovision 2024 după o pauză de 36 de ani.

Nemo a câștigat concursul Eurovision Song Contest 2024 pentru Elveția cu “The Code”, un cântec foarte personal despre a fi non-binar, fiind un premiu care încheie o competiție marcată de controverse, în special cu privire la participarea Israelului, relatează AFP.

“Sper că această competiție va putea continua să încurajeze pacea și demnitatea pentru fiecare”, a declarat artistul, în vârstă de 24 de ani, care a obținut 591 de puncte, oferind micuței țări alpine a treia coroană, după o pauză de 36 de ani.

Youtube video image

Nemo a obținut 365 de puncte, dar a cucerit și publicul care i-a adus 226 de puncte, permițându-i cu 591 de puncte să-l depășească pe favoritul croat Baby Lasagna, cu piesa ”Rim Tim Tagi Dim”, care a întrunit 547 de puncte. Ucraina, cu piesa ”Teresa & Maria, interpretată de alyona alyona & Jerry Heil, s-a clasat pe locul trei (453 de puncte), iar Franța, cu ”Mon Amour” al lui Slimane,  a încheiat pe locul patru (445 de puncte).

“The Code spune povestea călătoriei pe care am început-o realizând că nu sunt nici bărbat, nici femeie”, a afirmat anterior Nemo, ceea ce îi acordă micuței țări alpine, campioană a neutralității politice, a treia coroană într-o competiție care își propune să fie apolitică. Aceasta este prima victorie a Elveției de la “Ne partez pas sans moi” interpretat de Celine Dion în 1988, aceasta fiindu-i rampă de lansare spre o carieră de succes.

”Hurricane”-ul israelian, abia locul 5

Artista israeliană Eden Golan, a cărei prezență la Malmo a generat controverse aprinse în timp ce țara ei este în război împotriva Hamas în Gaza, s-a clasat pe locul cinci, obținând 323 de puncte cu cântecul “Hurricane”.

Israelul s-a calificat în finala de sâmbătă a concursului muzical Eurovision de la Malmo, în Suedia, unde mii de persoane au manifestat împotriva participării acestei țări la competiție pe fondul războiului din Gaza, scrie Agerpres.

Citește și: Surpriză la Eurovision! Candidatul unei țări a fost exclus din finală

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel