Data publicării:

Nelu Tătaru, ATACAT DUR de Rafila: "A pierdut controlul, nu a ÎNȚELES un lucru de bază"

Autor: Cătălina Burghelea | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Medicul Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS şi propunerea PSD pentru funcția de premier, l-a criticat dur, vineri seara, pe ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru. 

Medicul Rafila a spus despre ministrul Tătaru că a pierdut controlul în ceea ce privește pandemia, pentru că nu a înțeles necesitatea consolidării sistemului de sănătate. 

În plus, Rafila a subliniat faptul că România "a ajuns la platou și numărul testărilor, în loc să crească, a început să scadă".

"În ultimele două luni, guvernul liberal a pierdut controlul în ce privește pandemia. Sistemul de îngrijire a pacienților, secțiile ATI, spitalele COVID, sunt suprasolicitate. Colegi de-ai mei din țară au arătat că evoluția cazurilor nu e favorabilă.

Am ajuns la platou și numărul testărilor, în loc să crească, a început să scadă. Și lucrul ăsta a dus la scăderea numărului de cazuri raportate.

Eu cu Tătaru am interacționat puțin în ultimele şase luni. El nu a înțeles un lucru de bază: ca să poți să controlezi lucrurile, trebuie să întărești sistemul de sănătate publică, ca să întrerupi transmiterea. Și lucrul ăsta, din păcate, nu s-a întâmplat în România.

Comisia tehnică nu s-a întrunit de trei luni de zile. Ministrul nu trebuie să meargă în vizite de lucru, ci să pună în funcțiune un mecanism care să ducă la rezolvarea acestor probleme", a declarat Alexandru Rafila, potrivit Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel