Mircea Geoană: Avem o suprapunere de crize. România, susţinută în acest moment delicat
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
foto Facebook Mircea Geoană
foto Facebook Mircea Geoană
Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, a anunţat că România este susţinută de statele membre ale Alianţei pentru a trece de tripla criză care a lovit ţara. 

"Urmăresc ca român și ca lider al Alianței tot ce se întâmplă în toate țările NATO și știu foarte bine că este un moment complicat și că multe lume este mai preocupată de lucrurile imediate, de pandemia care lovește extrem de puternic țara noastră, de probleme legate de facturi, de insecuritate, chestiuni de natură politică.

Dar, ceea ce vreau sa transmit este că, mai ales în momente atât de complicate, un lucru pe care România și românii trebuie să știe ca se pot baza și ne putem baza în continuare, este exact ce reprezintă fundația stabilității, prosperității și democrației noastre care este asigurarea securității României și a întregului spațiu euroatlantic.

De aceea în momente dificile când o țară apelează la solidaritatea altor aliați, de fiecare dată există un răspuns favorabil și mă bucur că un număr de țări din cadrul NATO au răspuns favorabil solicitării României de susținere în acest moment foarte delicat

Faptul că avem în acest moment o suprapunere de crize de natură economică, socială sau sanitară nu ne permite să fie însoțite și de orice formă de îndoială cu privire la securitatea, stabilitatea și protejarea  României ca spațiu aliat de maximă importanță", a declarat Mircea Geoană în cadrul emisiunii Punctul de întâlnire de la Antena 3, moderată de Radu Tudor.

NATO, mesaj de forţă pentru România. Rolul în regiune în cazul unui conflict cu Rusia 

"Eu am declarat ieri la intervenţia candidatului la Ministerul de Externe, Dan Barna, că a spune că SUA şi-a luat mâna de pe regiunea europeană este un non-sens. Dar că există un pivot fundamental de strategie, care include ţările riverane Mării Negre, este clar că se întâmplă. Secretarul de stat al apărării nu s-a dus nici în Cehia, vechii lui prieteni, s-a dus doar în ţările riverane, fără Bulgaria. Obiectivul acestei vizite e întărirea politicii americane la Marea Neagră împotriva Rusiei.

La Bucureşti a făcut o nuanţă care este, din punctul meu de vedere, de leadership. A dat României rolul de leadership. Adică într-un ipotetic conflict cu Rusia, România va avea un rol de leadership al acestui front. Această frază anunţă de fapt o structura a autorităţii în cazul unui conflict ipotetic cu Rusia. Noi nu ne aflăm într-un conflict cald cu Rusia, ca Georgia şi Ucraina, ci mai degrabă în unul rece. Dar această frază mă face să cred că pivotul care are loc dinspre interiorul continentului european spre malurile Mării Negre se va afla în România", a precizat H.D Hartmann la DC NEWS şi Defense România.  

“Aş vrea să recunosc rolul României de lider în regiune în ceea ce priveşte securizarea infrastructurii sale critice în faţa actorilor maligni, mai ales legea dumneavoastră privind 5G. Aceasta nu doar protejează România, ci şi întăreşte apărarea noastră colectivă”, a spus Lloyd J. Austin III.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel