Miniştrii UE nu vor vota în februarie privind aderarea României şi Bulgariei la Schengen
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Miniştrii Justiţiei şi cei ai Afacerilor de Interne din cadrul Uniunii Europene nu preconizează să voteze asupra unei decizii de a accepta România şi Bulgaria în spaţiul Schengen, când se vor reuni, la 24-25 februarie, a declarat raportorul PE Carlos Coelho.

Prin urmare, Parlamentul European nu va trebui să emită o poziţie privind progresele celor două state până la acea dată, a adăugat eurodeputatul portughez, relatează Mediafax

Coelho şi-a exprimat din nou dezamăgirea faţă de faptul că accesul PE la rapoartele privind progresele României şi Bulgariei a fost respins.

Numai raportorul a avut acces la rapoarte, dar nu a putut realiza copii sau notiţe, în timp ce colegii săi din comisia parlamentară de specialitate nu au putut citi documentele deloc.

Coelho şi-a exprimat surprinderea şi preocuparea faţă de mişcarea "inexplicabilă" a Consiliului UE, apreciind că obstrucţionează activitatea PE. Eurodeputaţii au cerut de altfel să aibă mai multă influenţă asupra deciziilor referitoare la Schengen.

Coelho a declarat pentru postul public bulgar de radio (BNR) că le-a propus colegilor eurodeputaţi să acorde Consiliului termen până la 2 mai pentru a le prezenta toată documentaţia privind Schengen.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel