MILIOANE de americani călătoresc spre case pentru a sărbători Ziua Recunoștinței. Fauci: Vor provoca mai multe NECAZURI
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Milioane de americani călătoresc în aceste zile pentru a sărbători Ziua Recunoștinței acasă, în pofida avertismentelor specialiștilor.

Milioane de americani călătoresc deja spre case pentru a sărbători Ziua Recunoștinței, în ciuda avertismentelor venite din partea autorităților. Ziua Recunoștinței se sărbătorește joi, 26 noiembrie, iar numărul uriaș de infectări cu Sars-Cov-2 se pare că nu îi oprește pe americani.Au fost raportate deja trei milioane de persoane care au călătorit prin aeroporturile SUA de vineri până duminică, conform BBC. Totuși, numărul este aproximativ la jumătate din cifra obișnuită pentru călătoriile de Ziua Recunoștinței.

Experții, îngrijorați

Dr. Anthony Fauci, expert în boli infecțioase,  a declarat pentru CBS News că oamenii din aeroporturi „vor provoca mai multe necazuri decât avem acum”. Cleavon Gilman, un medic urgentist din Arizona, a scris pe Twitter: „Apelurile noastre au ajuns la urechi surde și egoiste”.

Luni, SUA au înregistrat încă 150.000 de cazuri de coronavirus. Numărul persoanelor internate în spitale a crescut cu aproape 50% în ultimele două săptămâni, în timp ce peste 257.000 de bolnavi au murit la nivel național. Specialiştii americani atenţionaseră în legătură cu un nou vârf de infectări și recomandau organizarea Crăciunului și a Thanksgiving-ului în grupuri restrânse, fără reuniuni mari de familie. Numărul de persoane care au folosit avionul în SUA este cel mai mare de la mijlocul lunii martie, când virusul a început să se răspândească rapid.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel