Mihaela Geoană și Frunzăverde ar fi implicați în ”Dosarul Bancherilor”
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
mihaela geoană dc
mihaela geoană dc

Mihai Stan, unul dintre liderii rețelei bancherilor, a declarat în fața procurorilor DIICOT, că a primit ajutor din partea soției senatorului Mircea Geoană, Mihaela Geoană, dar și de la Sorin Frunzăverde, fost membru PDL, actual vicepreședinte al PNL.

Această informație se regăsește în referatul procurorilor DIICOT, prin care aceștia solicită instanței de judecată să prelungească mandatul de arestare a lui Mihai Stan. Inculpatul a susținut în fața anchetatorilor că a fost ajutat de parlamentari și miniștrii ca să obțină credite, enunțând și câteva nume. ”Precizez că dosarul îl aveam depus înainte la unitatea bancară, fiindu-i înmânat de către mine numitului Chiru, care i l-a dat numitei Geoană Mihaela. Aceasta i l-a dat la rându-i fratelui său, Costea Ionuţ, care, la rându-i, i l-a dat lui Ghinescu Şerban, director pe ţară în Exim Bank, finanţare persoane juridice”, a declarat Mihai Stan.

Liderul rețelei le-a dezvăluit anchetatorilor și sistemul prin care a reușit să-și facă relații în cadrul Ministerului Economiei. ”În legătură cu dosarele de finanţare depuse la Ministerul Economiei, o cunoştinţă, primar în localitatea Pojejena, în Moldova Nouă, prin intermediul lui Sorin Frunzăverde, am ajuns la Critian Haiduc, care era secretar de stat în Ministerul Economiei”, a mai spus acuzatul.

Mihaela Geoană respinge acuzațiile

”Nu îl cunosc pe domnul Stan. Nu l-am văzut niciodată, nu am primit niciun dosar de la dânşii şi niciodată nu am dat vreun dosar fratelui meu, legat de profesia lui”, a declarat soția senatorului Mircea Geoană pentru Realitatea Tv. Întrebată dacă îl cunoaște pe Chiru, Mihaela Geoană a răspuns: ”Este un coleg al fiului meu de şcoală, cred, care se numeşte Chiru, dar nu am avut nicio relaţie profesională cu dânşii”.

Sursa citată nu a reușit contactarea celeilalte persoane acuzate de Mihai Stan, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Sorin Frunzăverde.

În ”Dosarul Bancherilor” sunt cercetate 34 de persoane, dintre care doar 17 au fost arestate preventiv. Printre acestea, fostul general de Securitate Dragoș Diaconescu, dar și oamenii de afaceri Daniel Ruse și Mihai Stan, ultimul aflat în arest după ce era dat dispărut la începutul anchetei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel