Mesaj de ultimă oră despre femeia din Guvern, confirmată cu coronavirus
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
Informații de ultim moment despre femeia de 42 de ani, confirmată în 8 martie cu noul coronavirus. 

”În cursul zilei de 08 martie 2020 al paisprezecelea caz de coronavirus – COVID 19 - a fost confirmat la o femeie de 42 de ani din București. Femeia, salariată a Oficiului de Stat pentru Invenții și Mărci lucrează în cadrul Direcției Economice și s-a întors din concediu de la Roma în data de 27 februarie 2020, fiind prezentă la serviciu în zilele de 28 februarie, 02 și 03 martie 2020. Începând cu data de 04 martie, salariata a solicitat concediu de odihnă.

Salariata a fost plasată în carantină în ziua de sâmbătă 07 martie 2020 iar în ziua de 08 martie 2020, după testarea pozitivă pentru infectarea cu COVID 19, a fost internată în spital.

Conducerea OSIM a fost informată în cursul zilei de 08 martie 2020, zi nelucrătoare, despre această situație, imediat transmițându-se un e-mail de informare către Direcția de Sănătate Publică București.

În dimineața zilei de luni 09 martie 2020, s-a transmis către Direcția de Sănătate Publică București (DSPB) o informare în acest sens împreună cu o listă de 29 de persoane care au intrat în legătură directă cu salariata confirmată pozitiv cu COVID 19. Prin aceeași adresă a fost solicitată comunicarea măsurilor care trebuiesc luate de către conducerea OSIM atât cu privire la toți salariații OSIM, cât și cu privire la clădirea unde se desfășoară activitatea.

Totodată, în cursul zilei de 09 martie 2020 Conducerea OSIM a solicitat, ca măsură principală, dezinfectarea clădirii de către o firmă specializată – lucru care s-a și întâmplat începând cu ora 12.00, programul de lucru fiind suspendat începând cu aceeași oră.

Până la obținerea mai multor informații și continuarea acțiunilor de dezinfecție, conducerea Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri a dispus ca programul de lucru OSIM să fie suspendat până luni, 16 martie 2020.” anunță Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel