Medicii de familie din București avertizează că vor intra în faliment. Primăria le cere taxe de până la patru mii de euro pe an
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
medici familie date
medici familie date

Medicii de familie și cei specialisti din ambulatoriu au fost anunțați de Primăria Generală a Bucureștiului că vor plăti redevențe de 2000-4000 euro pe an și pe cabinet. Medicii spun că nu pot plăti aceste sume și că vor renunța la activitate, dacă Primăria nu scade aceste taxe sau dacă ele nu vor fi achitate, cel puțin în parte, din fonduri provenite de la CNAS.

„Decizia Primariei Generale a Municipiului Bucuresti motivata probabil de necesitatea cresterii veniturilor Primariei nu se bazeaza pe realitatea din cabinetele noastre. In acestea se desfasoara o activitate cu caracter social, fara profit, si nu comercial. Astfel, in momentul de fata, venitul cabinetelor reuseste cu greu sa acopere cheltuielile – salariile personalului si regia cabinetului – daca redeventa datorata Primariei va creste la aproximativ 60euro/mp/an vom fi nevoiti sa declaram falimentul cabinetelor. Banuim ca desfiintarea cabinetelor din ambulatoriul de specialitate (fostele policlinici) si cele ale medicilor de familie este in realitate scopul acestui demers de neinteles al Primariei”, a declarat pentru De Ce News Dr. Grania Ghinea, care a mentinat ca aplicarea legii vanzarii cabinetelor in Bucuresti treneaza de ani buni, tergivesarea aplicarii legii avand probabil acelasi scop. Medicii cu cabinete medicale individuale ar deveni din nou salariati pierzandu-si puterea de decizie si motivatia privind activitatea lor.

Medicii au depus un memoriu la la Ministrul Sanatatii, la Colegiul Medicilor si la Primaria Generala.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel