Medic judecat după ce a încercat să-şi omoare mama
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Un medic cu porniri criminale este judecat pentru că a vrut să-şi otrăvească mama.

Neurolog de profesie, la o clinică din Germania, bărbatul a introdus în ţară o substanţă care provoacă moartea inclusiv dacă este inhalată.

Un medic neurolog a introdus în ţară în 2015 o substanţă toxică pe care i-a dat-o mamei sale spunându-i că este zahăr lichid. Potrivit România TV, procurorii au descoperit în locuinţa medicul acea substanţă toxică.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti anunţă, luni, că l-au trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pe Oviarobo Osagie Enaubulele Hope, medic neurolog la o clinică din Germania, pentru presupuse fapte de tentativă de omor calificat, contrabandă calificată şi trafic de substanţe toxice.

Medicul ar fi încercat să-şi ucidă doi cunoscuţi, pe fondul unor situaţii conflictuale, dându-le dimetilmercur.

"În acest sens, în cursul lunii mai 2015, cunoscând efectele letale ale substanţei, inculpatul a achiziţionat în mod fraudulos cantitatea de 10 grame dimetilmercur din Germania, a introdus-o în cursul aceleiaşi luni, fără drept, în România, după care, sub un anumit pretext, a predat-o persoanei vătămate T.M., iar ulterior a determinat-o să deschidă fiola ce conţinea dimetilmercur şi să depoziteze conţinutul acesteia într-un borcan, fără să o avertizeze în niciun moment asupra pericolelor la care se expune, pretextând dimpotrivă că este o substanţă inofensivă (zahăr lichid), îndemnând-o totodată să guste din aceasta" , se arată în comunicatul Parchetului.

Anchetatorii susţin că în noiembrie 2015 medicul a introdus în ţara noastră, ilegal, alte zece grame de dimetilmercur, pe care a depozitat-o şi deţinut-o până în ianuarie anul aceasta.




Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel