S-a întâmplat astăzi - 29 aprilie. SUA își retrag aproape toate forțele din Arabia Saudită după războiul din Irak
Data publicării:
Autor: George Eduard Caramiciu
WhatsApp
Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres
Iată câteva dintre evenimentele majore care au avut loc pe 29 aprilie:

1945 - Au fost semnați termenii de predare a armatelor germane din Italia; Veneția și Mestre au fost capturate de Aliați; la Berlin,  H*tler s-a căsătorit cu Eva Braun, dar și-a făcut și testamentul în care l-a numit pe amiralul Karl Doenitz succesorul său. Forțele americane au eliberat lagărul de concentrare Dachau din sudul Germaniei.

1972 - În Burundi, regele depus Ntare V a fost ucis într-un puci eșuat.

1980 - Sir Alfred Hitchcock, regizorul de film născut în Marea Britanie, cel mai bine cunoscut pentru thrillerele sale de suspans, în special "Psycho", a murit.

2000 - Pham Van Dong, care a servit ca prim-ministru la Hanoi timp de mai mult de trei decenii până în 1987, a murit. Un intelectual, Dong era considerat apropiat de liderul revoluționar târziu al Vietnamului, Ho Chi Minh.

2002 - Prim-ministrul japonez Junichiro Koizumi a fost întâmpinat de copiii de școală din Timorul de Est în timp ce devenea primul șef de stat care vizita noul stat.

2003 - Statele Unite au declarat că își încheie operațiunile militare din Arabia Saudită și își retrag aproape toate forțele din regat după războiul din Irak.

2005 - Liderul opoziției taiwaneze, Lien Chan, s-a întâlnit cu președintele chinez Hu Jintao la Beijing și a pus capăt deceniilor de ostilitate între Partidul Comunist Chinez și dușmanul său din războiul civil, Kuomintang-ul.

2006 - Președinții Boliviei, Cubei și Venezuelei semnează "Tratatul Comercial al Popoarelor" pentru a contracara acordurile de liber schimb pe care Washingtonul le caută cu națiunile din America Latină.

2006 - John Kenneth Galbraith, economist american, autor cu vânzări bune și fost consilier prezidențial, a murit la vârsta de 97 de ani.

2007 - Până la 1 milion de protestatari laici s-au adunat în Istanbul, acuzând guvernul turc și partidul AK aflat la putere că intenționează să creeze un stat islamist,cerându-i să-și retragă candidatul la președinție.

2013 - Prim-ministrul japonez Shinzo Abe a avut discuții cu președintele rus Vladimir Putin în prima întâlnire la nivel înalt dintre Rusia și Japonia într-o decadă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel