Mărturiile copiilor români care vor să se vaccineze. “Părinții mei nu sunt de acord. Îi rog să ne înțeleagă”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Mărturiile copiilor români care vor să se vaccineze. “Părinții mei nu sunt de acord. Îi rog să ne înțeleagă” / Foto: Pixabay
Mărturiile copiilor români care vor să se vaccineze. “Părinții mei nu sunt de acord. Îi rog să ne înțeleagă” / Foto: Pixabay
Tot mai mulți copii din România vor să se vaccineze anti-COVID.

Românii au luat cu asalt centrele de vaccinare. Unii au mers să se imunizeze pentru că le este frică de moarte, alții pentru că odată cu intrarea în vigoare a noilor restricții nu mai au acces în mall-uri sau restaurante, dar cert este că numărul celor vaccinați a crescut considerabil în ultimele zile. Miercuri, 27 noiembrie, s-au vaccinat cu prima doză 111.556 de oameni, iar mulți au stat la cozi impresionate. (Vezi AICI mai mult). Unii dintre ei sunt elevi sau liceeni. Sunt însă și cazuri în care adolescenții spun că își doresc să se imunizeze, dar nu sunt lăsați de părinți.

Printre cei care au primit prima doză la centrul de vaccinare de la Palatul Copiilor este și Andrei, în vârstă de 17 ani. Băiatul a mărturisit pentru Pro Tv că vrea să se vaccineze pentru a putea ieși în oraș cu prieteni, iar la început mama sa s-a opus vehement vaccinării. A reușit să o convingă în cele din urmă.  

"Am vorbit, m-am rugat puțin de ea și până la urmă m-a lăsat.", a spus băiatul. 

"Ce i-ai spus?", l-a întrebat reporterul Pro Tv.

"Mama, te rog, vreau să ies și eu cu iubita, să ies cu prietenii. Iubita deja e vaccinată. Trebuia să mă vaccinez și eu că nu se putea altfel.", a răspuns adolescentul.

"Îi rog să ne înțeleagă. Fiind părinții noștri ar trebui să ne fie alături”

În schimb, Maria care are 15 ani încă încearcă să își convingă părinții să o lase să se vaccineze anti-COVID. 

“Părinții mei nu sunt de acord cu vaccinul din cauza zvonurilor. Îi rog să ne înțeleagă și pe noi pentru că la fel ca ei suntem și noi oameni. Fiind părinții noștri ar trebui să ne fie alături.”, a mărturisit ea.

Astfel de situații au fost semnalate inclusiv la Telefonul Copilului.

”Unii copii ne-au menționat vaccinarea ca soluție. Din spusele lor, spun că nu doresc să se vaccineze pentru că le este teamă de virus, ci pentru că nu mai vor să fie supuși restricțiilor.”, a declarat Cătălina Surcel, director executiv Asociația Copilului.

De ce vor copiii să se vaccineze

”În mare parte, nu vreau să iau Covid, nu îmi place să mă îmbolnăvesc și din cauză că nu vreau să fac foarte multe teste de Covid pentru că nu îmi place și ca să fiu în siguranță.”, a spus Alexandru, un băiat de 12 ani.

”Am vrut eu să vin, nu sunt singurul copil care își dorește să se vaccineze și părinții mei sunt vaccinați și au zis că este mai bine așa.”, a mărturisit o adolescentă de 15 ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel