Data publicării:

Marea Britanie nu mai vrea muncitori necalificaţi. Românii, printre cei vizați

Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Constructorii români, vizați de noua Lege a imigrației
Constructorii români, vizați de noua Lege a imigrației
Guvernul britanic  pregătește o revizuire  a Legilor privind imigrația, cele mai importante măsuri fiind reprezentate de restricții aplicate muncitorilor necalificaţi şi pentru cei care nu vorbesc limba engleză, potrivit The Guardian.

Legea privind imigraţia va fi prezentată lunile viitoare şi, având în vedere majoritatea deţinută, ea poate trece uşor de Parlament.

Pe de altă parte, reprezentanții marilor companii acuză Executivul britanic că se implică mult prea mult îsn economie și că restricțiile vor avea consecințe dezastruase din cauza deficitului forței de muncă.
Efectele ar putea conduce inclusiv la închiderea fabricilor.

 

Ce prevede viitoarea lege a imigrației

 

- graniţele Marii Britanii vor fi închise muncitorilor necalificaţi şi tuturor migranţilor care nu vorbesc engleza;

- oricine vine în Marea Britanie să lucreze trebuie să aibă o ofertă de lucru cu un salariu de 25.600 de lire sterline (pe an), deşi un minim de 20.480 de lire sterline va fi acceptat în cazuri speciale; nu va exista o cale pentru liber-profesioniştii care vin în Marea Britanie, precum instalatorii polonezi şi constructorii români care ajung fără o slujbă;

- controlul vamal nu va mai accepta accesul pe baza cărţilor de identitate ale cetăţenilor din ţări ca Franţa şi Italia; drepturile artiştilor, sportivilor şi muzicienilor care vor veni în Marea Britanie pentru expoziţii, concerte, audiţii şi competiţii vor fi reţinute.

Vezi și: TOTUL despre drepturile românilor după BREXIT. Dan Mihalache, ambasadorul României la Londra: Îi asigur de un lucru!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel