Data actualizării:
Data publicării:

Secții de votare pentru alegerile prezidențiale din R. Moldova, în România. Unde se vor afla acestea

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO cu rol ilustrativ: Inquam Photos / Alexandra Pandrea
FOTO cu rol ilustrativ: Inquam Photos / Alexandra Pandrea
Alegerile prezidențiale și referendumul privind modificarea Constituției Republicii Moldova vor avea loc pe 20 octombrie.

Citește și: Oligarhul Ilan Șor, promisiuni financiare pentru cei care votează împotriva aderării la UE a Republicii Moldova

Autoritățile din Republica Moldova vor deschide 16 secții de votare pe teritoriul României pentru alegerile prezidențiale și referendumul pentru modificarea Constituției, care se vor desfășura pe 20 octombrie.

Potrivit unui comunicat al Ambasadei Republicii Moldova la București, trei din cele 16 secții de votare vor funcționa în municipiul București, dintre care două în incinta Autorității Electorale Permanente și una în sediul Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor, și câte două în Cluj și Iași. De asemenea, cetățenii moldoveni își vor putea exprima dreptul de vot și în secțiile deschise în Bacău, Brașov, Constanța, Craiova, Galați, Oradea, Sibiu, Suceava și Timișoara.

Referendum, în paralel cu alegerile prezidențiale

Secțiile de votare se vor deschide la ora 7,00 și se vor închide la ora 21,00. Votul alegătorilor va putea fi exprimat pe bază de buletin de identitate valabil, pașaport valabil sau expirat.

Referendumul pentru modificarea Constituției urmărește includerea în legea fundamentală, în baza votului populației, a parcursului european ireversibil al Republicii Moldova. Întrebarea adresată alegătorilor va fi ”Susțineți modificarea Constituției în vederea aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană?”, iar posibilitățile de răspuns vor fi ”Da” sau ”Nu”, conform Agerpres.

Igor Dodon, reacție la referendumul anunțat de Maia Sandu

Fostul președinte moldovean Igor Dodon, lider al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), de opoziţie, face apel la boicotarea referendumului privind intrarea ţării în Uniunea Europeană, convocat pentru 20 octombrie de actuala șefă statului, pro-europeana Maia Sandu, informează EFE.

”Maia Sandu a înţeles un lucru care o sperie foarte mult. Boicotul și eșecul referendumului constituţional este boicotul și eșecul ei personal. Iată de ce ea este atât de disperată să mobilizeze lumea la referendum. Se teme pentru dânsa!”, a scris Dodon pe conturile sale de pe rețelele sociale. Citește articolul complet aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel