Data actualizării:
Data publicării:

În țara cu 20.000 de decese pe an din cauza accidentelor rutiere, 22 de elevi sunt încă dispăruți. Autobuzul care-i transporta a luat foc

Autor: Andreea Deaconescu | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres
Un eveniment tragic a avut loc astăzi în Thailanda, unde un autobuz școlar a fost mistuit de flăcări. Autobuzul transporta elevi din provincia Uthai Thani, iar primele rapoarte indică faptul că 22 de persoane sunt încă date dispărute. Vehiculul transporta 38 de elevi și 6 profesori de la Școala Wat Khao Phraya Sangharam, notează BBC Thailand.

44 de pasageri în autobuz

Grupul de școlari se afla într-o excursie în provincia Nonthaburi, iar incendiul s-a declanșat în timpul călătoriei.

Autobuzul se deplasa pe o autostradă spre Bangkok când o anvelopă a explodat, provocând coliziunea cu un parapet, a explicat un salvator în filmările difuzate la televiziunea locală.

Incidentul a provocat blocaje severe de trafic pe șoseaua Vibhavadi Rangsit, însă, până la ora 13:30, pompierii au reușit să controleze flăcările.

Se pare că autobuzul incendiat era unul dintre cele trei vehicule utilizate de școală pentru această excursie, relatează BBC Thailand.

"Am reușit să salvăm doar 3 profesori și 16 elevi până în acest moment", au declarat reprezentanții echipelor de intervenție.

Potrivit primelor date, autobuzul ar fi suferit o explozie a unei anvelope înainte de a se ciocni cu o barieră de protecție, ceea ce a declanșat incendiul. Vehiculul folosea gaz natural vehicular (GNV) drept combustibil, iar flăcările au izbucnit de sub autobuz.

Echipele de salvare au declarat că aproximativ 22 de persoane sunt încă dispărute. Dintre acestea, au fost descoperite 10 trupuri neînsuflețite în interiorul autobuzului, însă autoritățile nu au putut încă să examineze în detaliu vehiculul din cauza riscului ridicat ca structura acestuia să cedeze.

Până acum, doar 3 dintre profesorii aflați în autobuz și 16 elevi au fost salvați, mai scrie sursa citată.

2. FOTO: Ager... (autobuz-thailanda2_33166600.jpg)

FOTO: Agerpres

Prim-ministrul critică transportul rudimentar într-o țară pe lista cu cele mai multe accidente rutiere

Ministrul Transporturilor, Suriya Juangroongruangkit, a declarat că autobuzul era alimentat cu gaz natural comprimat (GNC), considerat „extrem de periculos”.

„Acesta este un incident extrem de tragic”, a spus Suriya reporterilor aflați la fața locului.

„Ministerul trebuie să găsească o soluție... dacă este posibil, să interzică utilizarea acestui tip de combustibil pentru vehiculele de transport pasageri, deoarece este extrem de riscant”.

Între timp, prim-ministrul Thailandei a ordonat miniștrilor să viziteze locul tragediei.

„Ca mamă, doresc să-mi exprim cele mai profunde regrete familiilor celor care au pierit”, a declarat Paetongtarn Shinawatra.

„Guvernul va acoperi toate costurile medicale și va oferi despăgubiri familiilor victimelor”, a adăugat aceasta.

Piyalak Thinkaew, care conduce operațiunile de căutare, a declarat că victimele au fost atât de grav arse, încât identificarea acestora este dificilă.

„Unele dintre trupurile găsite erau foarte, foarte mici”, a spus acesta reporterilor. „Instinctul copiilor a fost să fugă spre spate, așa că acolo au fost găsite trupurile lor”, a precizat Piyalak, potrivit BBC.

Șoferul autobuzului a fugit de la locul accidentului, dar autoritățile sunt încrezătoare că acesta va fi găsit, potrivit ministrului de Interne, Anutin Charnvirakul, care a vorbit cu reporterii de la fața locului.

Vârstele copiilor aflați la bord nu sunt încă clare, dar se știe că școala are elevi cu vârste cuprinse între 3 și 15 ani.

Thailanda are una dintre cele mai slabe statistici privind siguranța rutieră din lume, cu vehicule nesigure și condus neglijent, factori ce contribuie la aproximativ 20.000 de decese pe an, mai precizează sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel