Malaezia: Doi morţi şi 29.000 de evacuaţi, din cauza inundaţiilor din sudul ţării
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
inundatii Malaezia
inundatii Malaezia

Cel puţin două persoane au murit şi aproximativ 29.000 au fost evacuate, luni, din cauza inundaţiilor provocate de ploile torenţiale care cad începând de săptămâna trecută în statul Johor, din sudul Malayeziei, transmite EFE.

Cel mai afectat district este Segamat, care este inundat în totalitate şi lipsit de căi de comunicaţii terestre. În această zonă, trei râuri au ieşit din matcă, a informat agenţia oficială Bernama, citată de Agerpres.

Autorităţile au decis, totodată, să întrerupă furnizarea de curent electric în majoritatea localităţilor din teritoriu, ca măsură de precauţie până la trecerea sezonului ploios. Persoanele evacuate sunt găzduite în 200 de centre de adăpost temporar.

Începând din luna noiembrie a anului trecut, atât teritoriul peninsular al Malayeziei, cât şi zonele aflate la nord de insula Borneo s-au confruntat cu valuri intermitente de precipitaţii importante, căzute în afara anotimpului ploios obişnuit.

Inundaţiile din nordul ţării s-au extins, la sfârşitul lui 2010, până în ţara vecină, Thailanda, unde au provocat moartea a 200 de persoane

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel