Data publicării:

Mai mulți antivacciniști greci au plătit sute de euro pentru a fi 'imunizați' cu apă, dar li s-a administrat serul real

Autor: Andrada Oana | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Imagine de Wilfried Pohnke de la Pixabay
Imagine de Wilfried Pohnke de la Pixabay
Mai mulți antivacciniști greci au plătit sute de euro pentru a fi 'imunizați' cu apă. Medicii însă le-au administrat serul real.

În vreme ce în România și Bulgaria se aude tot mai mult despre 'vaccinarea la chiuvetă', presa din Grecia a prezentat un alt fenomen ciudat. 

Și grecii au încercat să obțină certificate verzi fără a se vaccina, doar că acolo medicii au acționat diferit. Mai mulți antivacciniști au plătit câte 400 de euro pentru a fi 'imunizați' cu apă, dar medicii le-au administrat serul real. 

Publicația keeptalkinggreece.com scrie, citând informații dintr-un reportaj realizat de MegaTV, că mai mulți greci au plătit câte 400 de euro pentru a fi vaccinați doar pe hârtie. Ei voiau ca, în locul serului, să fie 'imunizați' cu... apă. 

Astfel, antivacciniștii care au crezut că păcălesc sistemul s-au ales și cu vaccinul făcut, și cu certificat verde real. 

Presa elenă precizează că astfel de incidente s-au petrecut în cel puțin 100 de centre de vaccinare din cele 2.000 existente. Circa 300 de cadre medicale ar fi fost implicate.

Jurnaliștii din Grecia mai notează că pot apărea probleme juridice pentru ambele 'tabere'.

Cozi la vaccinare, în Grecia, după înăsprirea restricțiilor

În Grecia, numărul săptămânal al vaccinărilor cu prima doză a unor seruri anti-COVID-19 a crescut de aproape două ori după ce Guvernul de la Atena a decis să înăsprească restricţiile pentru persoanele nevaccinate, informa duminică DPA, potrivit Agerpres. 

În prima săptămână din noiembrie, peste 40.000 de rezidenţi greci s-au vaccinat cu prima doză, potrivit unui raport publicat duminică în cotidianul Kathimerini. În ultima săptămână din octombrie, acest număr era de aproximativ 25.000 de persoane.

Persoanele nevaccinate din Grecia pot intra în instituţiile publice doar dacă prezintă un test COVID-19 cu rezultat negativ. Doar supermarketurile şi farmaciile sunt exceptate de la această regulă. În plus, angajaţii nevaccinaţi trebuie să prezinte un test COVID-19 cu rezultat negativ de două ori pe săptămână.

Noile restricţii sunt implementate sub supravegherea strictă a Poliţiei elene. Guvernul de la Atena a alocat un număr suplimentar de 8.000 de poliţişti în acest scop.

Potrivit Poliţiei din Grecia, au fost operate circa 85.000 de verificări la nivel naţional doar în ziua de sâmbătă, iar poliţiştii au administrat sute de amenzi. Mai multe restaurante au fost temporar închise. Clienţii nevaccinaţi şi care nu prezintă un test COVID-19 cu rezultat negativ au fost amendaţi cu câte 300 de euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel