România-Finlanda, 1-0. Tricolorii reușesc prima victorie din Nations League/ video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
România a învins selecționata Finlandei, cu 1-0, în Giulești. Edi Iordănescu reușește prima victorie în calitate de selecționer. Pușcaș a ratat un penalty, dar s-a revanșat cu prestația bună de pe parcursul meciului. Bancu a înscris golul victoriei.

UPDATE. România - Finlanda, Liga Naţiunilor. A doua repriză 

Min. 90+4. Arbitrul fluieră finalul partidei. România reușește prima victorie din Nations League!

Min. 90+2. Finlanda domină finalul de partidă. În ultimele 10 minute am ieșit rar din jumătatea proprie. Emoții pentru tricolori, pe final!

Min. 87: Edi Iordănescu primește cartonașul galben din partea arbitrului!

Min. 87: Pohjanpalo șutează milimetric pe lângă poartă. Am scăpat ca prin urechile acului!

Min. 84: Ocazie uriașă pentru România! Bancu îi pasează lui Mihăilă, care sprintează către poartă și șutează în forță. Joronen respinge mingea în corner.

Min. 62: Ocazie uriașă pentru România, ratată de Pușcaș! Atacantul primește mingea în careu și șutează cu dreptul, dar portarul respinge.

Min. 60: George Pușcaș primește cartonașul galben.

Min. 51. Ocazie de zile mari apărată de Niță!! Portarul român și-a etalat reflexele față în față cu Pojhanpalo. 

Min. 45. A fost fluierat începutul reprizei secunde.

UPDATE. România - Finlanda, Liga Naţiunilor. Prima repriză 

Statistici:

Ocazii de gol: 13-5

Șuturi pe poartă: 3-2

Posesie: 41-59%Cornere: 4-1

Min. 45+4. Final de primă repriză!

Min. 45. Pușcaș șutează periculos pe lângă poartă. Tricolorii continuă să preseze în jumătatea adversă până recuperează balonul, iar Sorescu și Marin ratează la rândul lor.

Min. 30. GOOOOOOLLL ROMÂNIA! Nicușor Bancu deschide scorul în Giulești.

5. -imagine fara descriere- (romania_finlanda_gol_12889500.jpg)

Min. 24: Meciul este întrerupt, după ce câțiva fani au aruncat cu torțe și fumigene pe teren.

4. -imagine fara descriere- (fumigene_romania_norvegia_52245000.jpg)

Min. 16. Pușcaș ratează ocazia României de a înscrie primul gol în acest sezon de Nations League. Scorul rămâne 0-0.

Min. 14. PENALTY PENTRU ROMÂNIA!

Min. 14. Alexandru Cicâldău a trimis mingea în bară!!

Min. 8: România continuă ofensiva și pressingul periculos în zona adversă. Tricolorii au avut parte de o ocazie mare, în urma unei lovituri libere care a oferit primul cartonaș galben al partidei. Alho l-a faultat dur pe Olaru.

Min. 4: Niță are o primă intervenție. Un corner executat bine de finlandezi a fost interceptat de portarul român.

Min. 2: Tricolorii au început în ofensivă partida, cu o fază derulată rapid în jumătatea adversă. George Pușcaș șutează pe lângă poartă.

Min. 1: A început meciul.

 

UPDATE. Pe timpul accesului la meciul dintre echipele reprezentative ale României și Finlandei, asupra unor spectatori au fost depistate materiale pirotehnice interzise de prevederile legale, anunță Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București.

Materialele au fost ridicate în vederea confiscării și au fost întocmite actele necesare începerii cercetărilor asupra a doi bărbați, cu vârstele între 25 și 30 de ani, cu cetățenie română.

Știrea inițială.

Edi Iordănescu va conduce al treilea meci al tricolorilor, din postura de selecționer, în cadrul Nations League. Acesta a intrat în istoria naționalei ca fiind cel mai slab selecționer debutant, în primele meciuri.

2. -imagine fara descriere- (meci_romania_finlanda_63394900.jpg)

Însă, tot din punct de vedere al istoriei, naționala României se poate lăuda că este neînvinsă în confruntările cu Finlanda.

Pentru a continua tradiția, Edi Iordănescu a pregătit niște schimbări în formula de start. Camora îl înlocuiește pe Bancu și Alexandru Crețu e preferat în locul lui Marius Marin, la închidere.

La antrenamentul din această dimineațță, Edi Iordănescu a folosit următoarea formulă: Niță - Rațiu, Chiricheș, Burcă, Camora - Olaru, Al. Crețu, Cicâldău - Sorescu, Pușcaș, Oct. Popescu, notează gsp.ro.

Costel Pană, deranjat de selecție: „Chiricheș și Maxim nu mai au ce să caute la națională. Ce ați făcut?”

Edi Iordănescu este atacat de Costel Pană, fost campion al României, după anunțul selecției. Acum antrenor prin zona arabă, Pană susține că Tamaș și Săpunaru nu trebuiau omiși și că Vlad Chiricheș și Alex Maxim nu mai trebuiau convocați, potrivit Digi Sport.

”Îi convocam pe Săpunaru și pe Tamaș, pentru că la echipa națională nu contează vârsta. Și dintre tineri, l-aș fi luat pe Rareș Ilie, care-mi place foarte mult și cred că va deveni foarte bun. Ok, campionatul nostru este  slab, dar el a arătat ceva.

Maxim nu mai are ce să caute, deși i-am luat apărarea la ultimul turneu final în care a fost nedreptățit pentru că nu a fost convocat. Și nici Chiricheș nu mai are ce să caute. Are 70 de meciuri la națională și nu știu dacă a câștigat 10.

Nu am nimic cu el, nu-l cunosc personal, am auzit că este un om deosebit, dar mâine se lasă și spune că are 70 de meciuri în echipa națională. Dar, ce ați făcut în aceste 70 de meciuri, băieți? Eu am jucat 6 meciuri la echipa națională și în 5 am fost fericit”, a spus Pană.

FRF anunță că meciul cu Finlanda se va juca cu casele închise

Federaţia Română de Fotbal (FRF) a anunţat, vineri, pe site-ul său oficial, că partida echipei naţionale a României cu Finlanda, programată, sâmbătă, pe Stadionul Rapid-Giuleşti, în Liga Naţiunilor, se va disputa cu casa închisă, toate cele 14.000 de bilete fiind epuizate.

"Jucăm cu stadionul plin! Pentru meciul cu Finlanda, programat sâmbătă, 11 iunie, de la ora 21:45, nu mai sunt bilete disponibile. Ultimele tichete au fost achiziţionate în această dimineaţă", se menţionează pe site-ul citat.

FRF anticipează că şi la partida naţionalei cu Muntenegru, care se va desfăşura marţi, 14 iunie, va fi sold-out având în vedere că în momentul de faţă mai sunt disponibile doar 1.800 de tichete de intrare.

Prima reprezentativă va disputa următoarele două meciuri din Liga Naţiunilor pe Stadionul Rapid-Giuleşti din Bucureşti, cu Finlanda pe 11 iunie şi cu Muntenegru pe 14 iunie, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel