Judecătoria Mangalia, nouă amânare în procesul lui Vlad Pascu
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Judecătoria Mangalia a hotărât vineri un nou termen de judecată, în procesul lui Vlad Pascu, şoferul drogat care a accidentat mortal doi tineri în localitatea 2 Mai, Constanța, după ce timp de mai multe ore au fost audiaţi părinţi ai victimelor, alte rude ale acestora, dar şi martori. 

Judecătorul a zis că are nevoie de timp astfel încât să delibereze asupra cererii de schimbare a încadrării juridice a faptei.

'Având nevoie de timp pentru a delibera asupra cererii de schimbare a încadrării juridice a faptei pentru care este cercetat inculpatul, amână pronunţarea la data de 14.06.2024', conform soluţiei pe scurt a judecătorului, în contextul în care părinţii victimelor au cerut schimbarea încadrării juridice din ucidere din culpă în omor calificat.

În sala de judecată a fost adus şi Vlad Pascu. Acesta se află în detenţie la Penitenciarul Poarta Albă, judecătorii Tribunalului Constanţa respingând, ca fiind nefondată, contestaţia formulată privind decizia Judecătoriei Mangalia prin care i s-a respins cererea de înlocuire a măsurii arestului preventiv cu cea a arestului la domiciliu.

Tatăl lui Sebastian, unul dintre tinerii morţi, şi-a exprimat dorința că Vlad Pascu va primi 'pedeapsa pe care o merită' de peste 15 ani şi că, după audieri, judecătoarea 'va face dreptate şi va da verdictul care trebuie'.

În octombrie 2023, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia l-au trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pe inculpatul Vlad Pascu, din Bucureşti, pentru comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului ori a altor substanţe şi părăsirea locului accidentului.

'În sarcina inculpatului s-a reţinut că, în dimineaţa zilei de 19.08.2023, a condus pe drumurile publice un autovehicul, sub influenţa substanţelor psihoactive, iar, la intrare în localitatea 2 Mai, a acroşat un grup de persoane care se deplasau pe marginea drumului. În urma impactului, a rezultat decesul numiţilor O.A.S. (21 ani) şi D.R.M. (20 ani), precum şi vătămarea corporală a numiţilor B.D.D. (18 ani), C.V.A. (20 ani) şi I.C.I. (20 ani). De asemenea, se reţine că, după producerea accidentului, inculpatul a părăsit locul accidentului', au transmis atunci procurorii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel