Vlad Pascu vrea în arest la domiciliu. Judecătoria Mangalia, decizie
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin
Judecătoria Mangalia a emis, marți, o hotărâre, privind solicitarea lui Vlad Pascu, șoferul drogat care a provocat moartea a doi tineri în localitatea 2 Mai, de înlocuire a măsurii arestului preventiv cu arestul la domiciliu.

Astfel, Judecătoria Mangalia a respins, marţi, cererea lui Vlad Pascu, ca fiind neîntemeiată. Hotărârea nu este definitivă. Aceasta poate fi fi atacată în decurs de 48 de ore de la comunicare.

Ce spun judecătorii din Mangalia

"Judecătoria Mangalia (...) respinge ca neîntemeiată cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu, formulată de inculpatul Pascu Matei Vlad, cercetat în stare de arest preventiv pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi părăsirea locului accidentului (...). Obligă inculpatul Pascu Matei Vlad la plata cheltuielilor judiciare către stat, în sumă de 100 lei. Cu drept la contestaţie pentru inculpat şi pentru procuror, în termen de 48 de ore de la comunicarea prezentei", se arată în soluţia pe scurt a judecătorilor.

Infracțiunile de care este acuzat Vlad Pascu, șoferul care a provocat tragedia din localitatea 2 Mai, județul Constanța, în octombrie 2023

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia l-au trimis în judecată, în octombrie 2023, în stare de arest preventiv, pe inculpatul Vlad Pascu, cu acuzațiile de comitere a infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui mașini sub influenţa alcoolului ori a altor substanţe, precum şi părăsirea locului accidentului.

"În sarcina inculpatului s-a reţinut că, în dimineaţa zilei de 19 august 2023, a condus pe drumurile publice un autovehicul, sub influenţa substanţelor psihoactive, iar, la intrare în localitatea 2 Mai, a acroşat un grup de persoane care se deplasau pe marginea drumului. În urma impactului, a rezultat decesul numiţilor O.A.S. (21 ani) şi D.R.M. (20 ani), precum şi vătămarea corporală a numiţilor B.D.D. (18 ani), C.V.A. (20 ani) şi I.C.I. (20 ani). De asemenea, se reţine că, după producerea accidentului, inculpatul a părăsit locul accidentului", spuneau procurorii, la data respectivă, notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel