John McCain: Stați cu ochii pe Republica Moldova!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Senatorul republican John Mccain avertizează că următoarele victime ale agresiunii militare ruse pot fi Republica Moldova și Letonia.

"Moldova este țara pe care trebuie s-o urmărim în continuare", a declarat reprezentantul Arizonei din Congresul american, în timpul unei televiziuni difuzate de Fox News.

Fostul candidat la prezidențialele din 2008 a subliniat că Republica Moldova nu este membru NATO și că pe teritoriul său există deja trupe ale Rusiei, scrie Politico.

"Deja există o solicitare pentru sprijin din partea Rusiei", a spus el, "provocări de genul celor pe care le-am văzut în sudul Ucrainei".

McCain a dat de înțeles că Putin nu este lipsit de intenții expansioniste în Estul Ucrainei.

El a mai sugerat că Vladimir Putin "ar putea folosi aceeași strategie" în Letonia, acolo unde o bună parte a populației este formată din etnici ruși.

"Nu știu până unde va merge", a afirmat McCain, adăugând că depinde de replicile SUA și UE, despre care a spus că sunt "incredibil de slabe".

Senatorul John McCain a criticat dur în ultimele săptămâni admistrația Obama pentru modul în care a abordat situația din Ucraina, ieșiri pe care democrații le-au descris ca fiind demagogice și populiste.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel