Italia a primit un ultimatum din partea Comisiei Europene privind deşeurile de la Napoli
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Comisia Europeană a trimis joi guvernului de la Roma ultimul mesaj de avertizare privind eliminarea deşeurilor de la Napoli cu „acţiuni precise şi în timp cât mai scurt“ înainte de a trece la sancţiuni financiare considerabile, informează postul de televiziune Rai News.

gunoiaie napoliPrin mesaj, Comisia Europeană a avertizat atât autorităţile naţionale, cât şi pe cele locale şi regionale. Acestea au la dispoziţie două luni pentru a prezenta o strategie eficientă pentru a pune capăt situaţiei de criză în care se află oraşul Napoli, invadat de gunoaie. În caz contrar, Italia va fi condamnată de către Curtea de Justiţie europeană la plata unor amenzi consistente, transmite Agerpres.

„Calcularea sancţiunilor depinde de mai mulţi factori dar, luând în considerare suprafaţa Italiei, acestea ar putea ajunge la mai multe milioane de euro“, a explicat Joe Hennon, purtătorul de cuvânt al comisarului european pentru mediul ambiant, Janez Potocnik.

Pentru ca să evite o nouă condamnare, Italia va trebui să mărească puterea şi capacitatea actualelor gropi de gunoi, să realizeze altele noi, să adauge alte trei cuptoare pentru topirea deşeurilor la cele de la Acerra şi să recolteze pe categorii deşeurile urbane. Hennon a subliniat că strategiile prezentate până în prezent nu sunt suficiente pentru a topi cele şase milioane de tone de deşeuri depozitate în gropile de gunoi provizorii.

Citeşte şi:

Intervenţie a armatei în Napoli. 4.100 de tone de gunoi pe stradă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel