Inpolitics.ro: Traian Ungureanu, agent al fostei Securități?
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

traian ungureanu impreuna cu traian basescuTraian Ungureanu este un fost agent al Securității, infiltrat la ordin în interiorul BBC și eliminat abia după ce i s-a descoperit adevărata identitate, relatează Inpolitics.ro. Dezvăluirile referitoare la eurodeputatul PDL apar în contextul în care săptămâna trecută acesta a lansat un atac extrem de dur la adresa presei, breaslă din care, întâmplător sau nu, a făcut parte.

Pe site-ul Inpolitics.ro se spune că există două tipuri de jurnaliști: ziaristul care nu poate tot timpul să fie obiectiv și ziaristul aflat în slujba unor oameni politici sau ziaristul devenit simplă cârtiță, cum este cazul lui Traian Ungureanu.

TRU este un personaj destul de dubios care a ajuns la secția română a BBC „într-o perioadă în care se știe cu precizie că BBC World Service, cu sediul la Londra, a fost puternic infiltrat de securitățile statelor membre ale Tratatului de la Varșovia. De aici a „plecat”, aparent în urma unor derapaje financiare, în realitate ca o consecință a revelațiilor pe care conducerea BBC le-a avut asupra adevăratei indentități ale lui Traian Razvan Ungureanu, menționează Inpolitics.

Site-ul citat reamintește că TRU a fost concediat de la BBC în 2003, oficial din cauza incapacității profesionale de a promova anumite teste, fiind însă evident că motivul real era altul. O altă variantă, lansată și susținută de TRU și apropiații săi, a fost că Adrian Năstase a exercitat presiuni. Totuși, fostul premier nu a reușit să înlăture jurnaliști din țară, cu atât mai puțin pe cei ai BBC.

Revenit în România, jurnalistul TRU s-a transformat într-un înfocat susținător al președintelui Traian Băsescu. Pentru serviciile furnizate a fost răsplătit cu postul de eurodeputat, adică aproximativ 15.000 de euro lunar, „cazul lui TRU fiind ilustrativ pentru fenomenul mercenariatului de presă la români”, mai scrie Inpolitics.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel