Proiectele privind pensiile speciale şi interzicerea cumulului pensiei cu salariul au primit undă verde de la preşedintele Iohannis
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Proiectele privind pensiile speciale şi interzicerea cumulului pensiei cu salariul sunt "aşteptate" la promulgare.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, cu privire la proiectele privind pensiile speciale şi interzicerea cumulului pensiei cu salariul, că "în esenţă" părerea sa este una bună şi că le aşteaptă la promulgare, informează Agerpres.

"În esenţă, părerea mea este una bună. Că m-aţi întrebat care este părerea mea. Sunt două teme care de ani de zile se află pe agenda publică în România şi este foarte bine că la nivel de coaliţie s-a luat decizia să se abordeze ambele chestiuni şi pensiile speciale şi cumulul pensie cu salariu la stat. S-au făcut două legi, s-au votat în Parlament şi le aştept la promulgare. Mai mult nu cred că vă aşteptaţi să spun în acest moment, atât timp cât Parlamentul a votat, există cele două proiecte. Aşteptăm să îşi continue parcursul şi le aştept pe masa mea", a spus şeful statului înaintea reuniunii Consiliului European.

Acesta a fost întrebat ce părere are despre cele cele două proiecte în contextul în care cel referitor la pensiile speciale cuprinde unele prevederi care se vor aplica în 20 de ani, iar cel referitor la cumulul pensiei cu salariul cuprinde anumite excepţii, dar şi despre faptul că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie urmează să le conteste la CCR.

Membrii Consiliului European au avut înaintea participării la reuniune un dejun de lucru cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Preşedintele Klaus Iohannis participă, joi şi vineri, la reuniunea Consiliului European de vară. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel