Kathleen Kavalec, ambasadoarea SUA în România, mesaj pentru Marcel Ciolacu
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Facebook, Kathleen Kavalec
Facebook, Kathleen Kavalec
Kathleen Kavalec i-a transmis un mesaj de felicitare noului premier desemnat de preşedintele Klaus Iohannis, Marcel Ciolacu.

"Felicitări lui @CiolacuMarcel pentru formarea noului guvern! Așteptăm cu nerăbdare să colaborăm cu dumneavoastră și întreaga echipă pentru a continua parteneriatul strategic puternic dintre Statele Unite și România, care rămâne solid" a scris pe Twitter Kathleen Kavalec, ambasadoarea desemnată a SUA în România.

"Aplaudăm noul guvern pentru creșterea numărului de femei miniștri de la 2 la 5. Este un pas important în direcția diversității și a egalității de gen, la cel mai înalt nivel al guvernului. SUA vă sunt alături în calitate de partener și aliat" - a mai scris aceasta pe aceeaşi platformă.

Cine este Kathleen Ann Kavalec

Kathleen Ann Kavalec a fost confirmată de Senatul american în funcţia de ambasador la București la 15 decembrie 2022. Aceasta a fost nominalizată pentru funcție pe 3 iunie 2022.

Kavalec, diplomată de carieră cu rang de ministru-consilier, a fost, până în iulie 2022, șefă a misiunii Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) în Bosnia și Herțegovina, detașată de la Departamentul de Stat din 2019. Ea ocupase înainte funcția de subsecretar adjunct în cadrul Biroului pentru afaceri europene și eurasiatice al Departamentului de Stat.

Are o experiență de 36 de ani în diplomație.

Ultimul ambasador al SUA la București a fost Adrian Zuckerman, al cărui mandat a expirat în ianuarie 2021.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel