Liberal: ”A fost mișto discursul lui Kelemen Hunor”. Bogdan Chirieac, avertisment despre marele pericol pentru PNL. ”Campania doamnei Kovesi a început”
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
foto ilustrativ Pexels
foto ilustrativ Pexels
Ce se întâmplă la guvernare după plecarea forțată a UDMR? Rămâne PNL până la final alături de PSD? 

”Au dorit să iasă de la guvernare pentru că au vrut probabil altceva, acum, sincer, nu știu ce s-a întâmplat” a spus Virgil Guran la Antena 3. Liberalul a făcut și o afirmație sinceră, spunând: ”Discursul lui Kelemen Hunor a fost mișto”. Legat de ironiile la adresa PNL, Virgil Guran a răspuns: ”Știți că-mi plac glumele”. 

Analistul politic Bogdan Chirieac apreciază că ”UDMR a negociat prea strâns, prea dur și acum a rămas pe dinafară”, dorind să respecte protocolul de guvernare. Doar că ”PSD a dorit ca dl. Grindeanu să rămână în funcția de ministru al Transporturilor - ceea ce a și reușit - numai că liberalii, iscusiți, au spus că dacă vreți asta, care nu era în protocol, ne dați nouă Dezvoltarea. Dezvoltarea e la UDMR, a răspuns PSD. E treaba voastră, a spus și PNL. Au început presiunile, Marcel Ciolacu a oferit Energia și Fondurile Europene pentru UDMR. 

Conform surselor Antena 3, se pare că președintele Klaus Iohannis nu ar mai fi dorit UDMR la guvernare, cum a indicat și ca miniștrii PNL să fie oameni care pot fi sacrificați, din eșalonul al doilea. 

În acest context, analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre scenariul ieșirii PNL de la guvernare: ”Există, e foarte puternic, în cazul în care nu vor merge împreună cu PSD la următoarele alegeri. Dacă merg separat, iar PNL va avea un rezultat dezamăgitor la europarlamentare, este foarte probabil ca PNL să iasă de la guvernare după europarlamentare”. Analistul politic a vorbit și despre ”pericolul mare în sensul unui derapaj al PNL în susținerea candidatului despre care domnul președinte Ionuț Moșteanu ne spune că nu va veni niciodată să candideze în România. Eu cred a început anul trecut campania doamnei Kovesi, odată cu acel articol din Der Spiegel, plătit fără îndoială. Doamna Kovesi nu poate veni doar cu sprijinul USR, ci și cu sprijinul PNL”. 

Despre garanția că va rămâne la guvernare până în 2024, Virgil Guran a răspuns că în politică nu poate garanta ”niciodată până la capăt”. ”Dacă PSD, la un moment dat, nu o să fie loial, nu putem garanta acest lucru” a spus liberalul. 

Ce a declarat Kelemen Hunor la Congresul USR

”Bine v-am găsit după aterizarea noastră forţată. Voi cunoaşteţi sentimentul. Nu trebuie să vă explic eu cum e când ai făcut treabă şi te trezeşti pe peron. Dar astăzi nu o să vorbesc despre supărările noastre, nici nu caut explicaţii la cele întâmplate, cu toate că sunt întrebări legitime, de altfel; poate să fie din lăcomie, poate să fie din dorinţa de răzbunare, poate să fie din eroare strategică. Nu mai contează”, a spus, printre altele, Kelemen Hunor, lider UDMR, la Congresul USR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel