Data publicării:
Ingredientul original care transformă varza înăbușită într-o capodoperă culinară. Rețeta zilei
Varza înăbușită este o mâncare foarte gustoasă și sățioasă, care poate fi completarea perfectă pentru orice garnitură.
Atunci când pregătesc varza călită, bucătarii cu experiență adaugă un măr. O combinație armonioasă și neobișnuită de legume și fructe va transforma o mâncare simplă și obișnuită într-o cină delicioasă și sățioasă.
Pentru prepararea acestei rețete vei avea nevoie de:
o varză murată mare (1 kg);
o varză proaspătă medie (500 grame);
2 mere;
1 ceapă;
1 morcov;
frunză de dafin,
ienibahar,
sare - după gust;
ulei vegetal.
Rețeta, pas cu pas
Ceapa curățată de coajă se taie în cuburi, iar morcovii se dau prin răzătoarea grosieră. Într-o tigaie mare, se pune puțin ulei. Când uleiul s-a încins, se adaugă ceapa și se prăjește ușor, apoi se adaugă morcovii. În același timp, poți adăuga frunze de dafin, chimen, piper negru și alte condimente după gust.
Ai gustat vreodată spaghete cu lămâie? Iată o rețeta ușoară și super delicioasă
Varză murată se stoarce de excesul de saramură și se toacă. Adaugă varza murată tocată în tigaia cu ceapa și morcovi și gătește-o cinci minute, la foc mediu.
După cinci minute, adaugă în tigaie și varza proaspătă tocată. Amestecă bine. După alte cinci minute, adaugă merele, tăiate fâșii.
Dovlecei, umpluți cu carne tocată: sunt dietetici, gustoși și au doar 240 calorii
După aceea, tigaia se acoperă cu un capac și legumele se gătesc, la foc mic, circa 30 de minute. Varza înăbuşită se servește pe masă, decorată cu verdeață proaspătă tocată. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News