Îndepărtează calcarul din mașina de spălat cu un ingredient comun din bucătărie
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Îndepărtează calcarul din mașina de spălat cu un ingredient comun din bucătărie. Sursa foto: freepik.com
Îndepărtează calcarul din mașina de spălat cu un ingredient comun din bucătărie. Sursa foto: freepik.com
De-a lungul timpului, calcarul generează multă murdărie, împrăștie mirosuri neplăcute și  deteriorează mașina de spălat.

Dar nu intra în panică! Există mai multe metode eficiente și economice, care vor curăța temeinic mașina de spălat. Unul dintre trucurile principale este folosirea acidului citric.

Mașina de spălat este plină de calcar? O poți detartra ușor, folosind acid citric. Acest produs natural este poțiunea magică și eficientă, care va curăța mașina de spălat și îi va păstra performanța.

Spălarea hainelor la 40 de grade este o idee proastă. Iată de ce ar trebui să renunți la acest obicei

Doar pentru că ești obișnuit să speli hainele în mașina de spălat, asta nu înseamnă că acestea vor rămâne curate. Mașina de spălat trebuie, periodic, curățată. Acidul citric este  soluția de care ai nevoie. Acest produs este capabil să dizolve reziduurile de calcar și tartru.

Iată trei metode eficiente:

1. Toarnă o cană de acid citric în cuva mașinii de spălat și rulează un ciclu de spălare gol la 90°C. 

2. Umple cuva mașinii de spălat cu apă și adaugă, apoi, în sertarul pentru balsam, aproximativ 200 de grame de acid citric. Rulează un ciclu de spălare gol la 90°C.

Pune un burete în mașina de spălat vase: soluția eficientă pentru o problemă enervantă

3. Amestecă o cană de acid citric cu o jumătate de litru de apă și toarnă amestecul în tamburul mașinii de spălat. Rulează un ciclu gol la o temperatură peste 60°C. Repetă procesul dacă este necesar. Simplu și eficient, nu-i așa?

 

Cum să detartrezi mașina de spălat cu oțet?

 

În afară de acidul citric, există și alte metode eficiente împotriva calcarului care se acumulează pe garniturile și cuva mașinii de spălat. Naturale și eficiente, aceste ingrediente înlocuiesc perfect toate produsele chimice de pe piață.

Praful nu se va mai așeza pe frunzele plantelor de interior, datorită unui remediu casnic

Cine nu cunoaște numeroasele proprietăți ale oțetului alb? Un excelent detartrant și dezodorizant, oțetul elimină eficient, datorită acidului acetic pe care îl conține, urmele de calcar, murdăria și mirosurile neplăcute. Oțetul face parte din lista soluțiilor ieftine, prietenoase cu mediul, care sunt bune pentru mașina de spălat.

Ai gărgărițe în bucătărie? Un truc genial te ajută să scapi de ele

Toarnă o cană de oțet alb în mașina de spălat și pornește un program gol la 60°C. Dacă mașina de spălat este murdară, cel mai bine este să torni un litru de oțet alb, urmat de o cană de sare grunjoasă și să setezi cea mai ridicată temperatură. Și iată! Mașina de spălat este curată și fără calcar!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel