Imbri, CRITICI pentru români: Să știți că virusul nu vine valuri-valuri el, să spui că a dat cineva drumul și a adus un nor de virus. De ce vă mirați?
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Medicul Emilian Imbri a vorbit despre valul patru al pandemiei și a transmis un mesaj acid la adresa celor care nu cred încă în virus, în vaccinare și care au încălcat toate măsurile de protecție.

Medicul Emilian Imbri a declarat că evoluția pandemiei de COVID-19 în România ar fi fost alta dacă relaxarea ar fi fost dublată de vaccinare și că intensitatea pandemiei este determinată doar de comportamentul populației.

În ceea ce privește faptul că vara situația sanitară pare mai liniștită, medicul a spus că virusul nu ține cont de anotimp. 

"Nu cred că ține încă de anotimpuri, nu cred pentru că în alte țări și vara a fost o explozie de infectări. Practic, relaxare generală în orice, că până atunci erau mai puțin oameni care totuși nu respectau, în momentul în care s-a dat un anunț clar oficial că se relaxează totul și că masca nu mai trebuie să o purtăm, și că se poate intra oriunde, oamenii chiar și-au dorit lucrul acesta și atunci chiar au și crezut. Noi nu am stins toate focarele însă, erau focare localizate de mai mică intensitate, dar nu le-am stins și în momentul în care s-a ieșit și de acolo și s-a ajuns în locuri populate, anume locurile de recreere, meciuri, spectacole, festivaluri… firesc, dar asta chiar nu trebuie să mai comentăm pentru că, dacă nu ar fi fost, probabil că ar fi fost mai mică manifestarea.

Probabil, dar nu poți să știi și atunci haideți să nu dăm vina pe ceva anume. Ideea este că ceea ce trăim acum a fost prevăzut de către câțiva specialiști. Eu am preluat de la acești specialiști și am continuat să transmit avertismentele, în speranța în care nu că așa am fi reușit să stăpânim, în speranța în care acum putem să spunem: de ce vă mirați? De ce trebuie să ne mirăm?", a declarat Emilian Imbri, în direct la B1 TV.

"Este normal ce se întâmplă pentru că ne așteptam. Să știți că virusul nu vine valuri-valuri el, să spui că a dat cineva drumul și iată că a adus un nor de virus"

Mai mult, Emilian Imbri a fost întrebat cum vede actualul context medical în al patrulea val al pandemiei.

"Este firesc ce se întâmplă, adică este normal ce se întâmplă pentru că ne așteptam. Să știți că virusul nu vine valuri-valuri el, adică să spui că a dat cineva drumul sau suflă vântul dinspre Ungaria, sau suflă vântul dinspre Bulgaria și iată că a adus un nor de virus. Eu am spus de multe ori și îmi place să repet, nu știu de ce îmi place să repet partea asta, că pandemia și nivelul, și intensitatea o creează omul prin comportamentul lui, deci oamenii, populația, prin modul în care se comportă. Gândiți-vă că s-a venit din concediu", a mai spus medicul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel