Hrănește tufele de morcovi cu cel mai simplu îngrășământ și vei vedea cât de mari vor crește legumele
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Hrănește tufele de morcovi cu cel mai simplu îngrășământ și vei vedea cât de mari vor crește legumele. Sursa foto: freepik.com
Hrănește tufele de morcovi cu cel mai simplu îngrășământ și vei vedea cât de mari vor crește legumele. Sursa foto: freepik.com
Toți grădinarii care cultivă morcovi își doresc să obțină o recoltă bogată de rădăcini mari și dulci.  

Cu toate acestea, chiar și atunci când se folosesc îngrășăminte scumpe, așteptările nu corespund întotdeauna realității. Pentru a fi siguri că recolta de morcovi va fi bogată, asigură-te că aplici, în luna iunie, acest îngrășământ simplu și ieftin, format din trei ingrediente.

Îngrășământul trebuie aplicat între rândurile de morcovi, astfel încât plantele să primească nutrienți pe parcursul întregului ciclu de creștere.

Cel mai bun îngrășământ natural: chiar și castraveții slabi vor începe să crească

Primul ingredient este îngrășământul cu pudră de muștar, care ajută la ameliorarea și fertilizarea solului. Mai mult, îngrășământul cu muștar saturează solul cu azot, humus și alte substanțe care sunt necesare pentru creșterea activă și dezvoltarea culturii de morcovi. Pudra de muștar acționează și ca un insecticid natural care respinge musca morcovului.

A doua componentă este Azofoska, un îngrășământ cu azot-fosfor-potasiu. Nutrienții din acest îngrășământ se găsesc într-o formă care este ușor absorbită de plante.

Ginsengul, rădăcina tinereții: cum se utilizează și care sunt contraindicațiile

Al treilea ingredient este cenușa de lemn, care va oferi morcovilor un întreg complex de macro și microelemente, ceea ce le va permite morcovilor să crească mari și dulci. Se recomandă cernerea cenușii înainte de a pregăti îngrășământul.

Pentru a pregăti un îngrășământ eficient, amestecă 1 kg de pudră de muștar, 0,5 kg de Azofoska și 1 kg de cenușă. Întinde amestecul rezultat între rândurile de morcovi și pregătește-te să culegi o recoltă pentru care te vor invidia toți vecinii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel