Heather Papowitz, reprezentantul OMS la București: Mama, tata, sora, băiatul meu de 14 ani, nepoții mei, toți sunt vaccinați
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels
Heather Papowitz, reprezentantul OMS care a venit în România, a participat, vineri, la evenimentul „maratonul vaccinării” de la București. 

Reprezentantul OMS a venit în România pentru a analiza situația gravă provocată de pandemie.  

„Susțin vaccinarea, mama, tata, sora mea, nepoții mei, toată lumea este vaccinată în jurul meu. Băiatul meu de 14 ani a fost vaccinat, am vrut să-i ofer oportunitatea la o viață sănătoasă. În continuare, mă protejez, port mască peste tot”, a declarat Heather Papowitz.

La evenimentul „maratonul vaccinării” a participat și ministrul Sănătății. „Este o creștere importantă care trebuie valorificată. Imunizarea intervine la trei săptămâni de la prima doză, oamenii să vină la vaccinare, și să păstrăm măsurile de protecție, în special masca va fi obligatorie. Cea mai ușoară formă de mulțumire către personalul medical este vaccinarea”, a declarat ministrul Sănătății, Cseke Attila.

Președintele Klaus Iohannis, apel la vaccinare: Trebuie să fim serioși și să acceptăm acest lucru

Președintele Klaus Iohannis a făcut și un nou apel la vaccinare. Mesajul a fost transmis tot vineri, de la Bruxelles.

„Acasă situația este foarte complicată”, a spus Klaus Iohannis, care a explicat că mai multe țări europene au ajutat România.

„Am apelat la mecanismul european de sprijin și am primit ajutor deja de la opt state, alte state vor să ne ajute... Solidaritatea europeană nu este doar o expresie, ci un fapt”, a adăugat Klaus Iohannis.

Președintele a mai spus că singura soluție pentru ieșirea din criză este vaccinarea.

„Nu există altă soluție decât vaccinarea! Trebuie să fim serioși si să acceptăm acest lucru! În țările din vest, panedemia a fost domolită prin vaccinare... Noi de ce trebuie să dăm ascultare unora care vorbesc prostii în spațiul public... Dragi români, mergeți să vă vaccinați”, a mai spus președintele Klaus Iohannis.

Maratonul vaccinării la București: peste 1.000 de persoane, vaccinate în două ore

Peste o mie de persoane au fost vaccinate în primele două ore ale maratonului de vaccinare din București. 

„Bucureștenii se vaccinează: 3.362 de persoane vaccinate în primele 2 ore, din care 1.084 în cadrul Maratonului pentru viață!”, au anunțat autoritățile pe pagina de Facebook RO Vaccinare.

O amplă campanie de vaccinare a început vineri în București. Până luni dimineață, șase centre de vaccinare vor fi deschise non-stop.

Evenimentul este organizat de CNCAV împreună cu Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București, DSP București, Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, Primăria Generală a Capitalei și Ministerul Culturii.

Începând de vineri, la ora 8.00, toate cele patru tipuri de vaccin sunt disponibile prin intermediul a 49 de fluxuri de vaccinare deschise în șase centre.

„Sector 1: RomExpo (B-dul Mărășești 65-67) - 8 fluxuri (4 Pfizer, 1 Moderna, 3 Janssen); Sector 2: Circul Metropolitan (Aleea Circului, nr.15) - 7 fluxuri (3 Pfizer, 3 Janssen, 1 AstraZeneca); Sector3: Biblioteca Națională (B-dul Unirii, nr.22) - 10 fluxuri (5 Pfizer, 1 Moderna, 4 Janssen); Sector4: Palatul Copiilor (B-dul Tineretului, nr.53) - 15 fluxuri (8 Pfizer, 2 Moderna, 5 Janssen); Sector 5: Liberty Mall/ Centrul Sf. Andrei (Strada Progresului 151-171) - 5 fluxuri (4 Pfizer, 1 Janssen); Sector 6: Clubul Seniorilor/ „Mihai Eminescu” (Calea Plevnei nr. 234) - 4 fluxuri (2 Pfizer, 1 Janssen)”, anunță reprezentanții CNCAV.

Programul centrelor de vaccinare este non stop. La activitățile de vaccinare pot participa toate categoriile eligibile (12+) pentru administrarea dozei 1, dozei 2, dozei 3 (suplimentare) și a dozei de booster, conform instrucțiunilor CNCAV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel