Greșeli frecvente la curățarea băii. Chiar și gospodinele cu experiență le fac
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Greșeli frecvente la curățarea băii. Chiar și gospodinele cu experiență le fac. Sursa - pixabay.com
Greșeli frecvente la curățarea băii. Chiar și gospodinele cu experiență le fac. Sursa - pixabay.com
Baia este cea mai umedă zonă din casă, în care bacteriile se înmulțesc mai repede și mai des.  

Iată 5 greșeli comune pe care le facem în baie fără să știm.

Alegerea locului greșit pentru periuța de dinți. Când spălați și curățați toaleta, microbii și bacteriile se răspândesc  Dacă  în apropiere există o periuță de dinți, bacteriile ar putea „ateriza” și pe ea. Locul ideal pentru a ține periuța de dinți este unul închis și uscat, cum ar fi un dulap. Același lucru este valabil și pentru produsele cosmetice.

Capacul toaletei este deschis. Capacul toaletei trebuie să fie mereu închis. Mii de particule diferite, majoritatea dăunătoare pentru sănătate, se pot ridica în aer. Prin urmare, înainte de vă spăla pe față sau curăța dinții ar trebui să închideți capacul toaletei.

Pune acest produs în cutia cu tacâmuri de argint: lingurile și furculițele nu se vor păta niciodată

Nu schimbi, la timp, covorașul din baie. Un covor umed este un loc pentru concentrarea bacteriilor și a germenilor dăunători, chiar dacă îl speli în mod regulat. Dar, din păcate, puține persoane se gândesc la asta. Experții recomandă înlocuirea covorului din baie cel puțin o dată la șase luni.

Spălați doar podeaua. Chiar și cei care curăță în mod regulat și temeinic baia pot uita de unele locuri, care trebuie spălate și ele. Vorbim despre mânerul ușii și întrerupătorul. Le atingem de fiecare dată când mergem la toaletă. Așa că ar trebui să le ștergeți întotdeauna cu o cârpă umedă cu detergent atunci când faceți ordine în baie.

Cum se face o lumânare dintr-un cartof! Arde 7 ore și nu costă nimic

Un alt teren propice pentru bacteriile din baie la care mulți oameni nu se gândesc este perdeaua de duș. De asemenea, și pe perdea se acumulează diverse bacterii și germeni nocive.

Curățați toaleta doar în interior. Se știe că toaleta trebuie curățată în mod regulat. Cu toate acestea, multe gospodine o curăță doar în interior și uită să spele scaunul de toaleta și pe exterior. Aceasta este o greșeală. Pe scaunul de toaletă se pot acumula și reziduuri de calcar și urină.

Apropo, dacă există mașina de spălat este lângă toaletă, atunci ar trebui să o ștergeți de câte ori spălați toaleta.

 

Detergentul în capsule deteriorează mașina de spălat? Instalatorii spun că le folosim greșit

 

Detergentul în capsule a cucerit multe gospodine. Cu toate acestea, puține persoane se întreabă, dacă aceste capsule pot afecta buna funcționare a mașinii de spălat atunci când sunt folosite greșit.

Detergentul în capsule poate deteriora mașina de spălat? Cum se folosește corect detergentul în capsule? Care sunt avantajele și dezavantajele utilizării detergentului în capsule? Ce ar trebui să faci dacă găsești reziduuri de capsulă pe haine?

Probabil nu știți, dar ambalajul capsulei ar putea deteriora mașina de spălat, mai ales atunci când este folosită pentru spălarea la temperaturi scăzute sau în timpul  ciclurilor scurte de  spălare.  Într-adevăr, partea groasă a capsulei poate să nu se dizolve și componentele sale pot păta hainele sau pereții tamburului mașinii de spălat. În plus, părțile nedizolvate ale capsulelor ar putea degaja mirosuri neplăcute și pot bloca conductele.

Cum se poate elimina o pată de înălbitor de pe haine? Trucul gospodinelor inventive a fost dezvăluit

Cum se folosește detergentul în capsule? Pentru a utiliza corect detergentul capsulelor, nu uitați să verificați cu atenție ambalajul capsulelor. Producătorul indică de obicei la ce temperatură trebui să fie utilizate. Programele care durează între 15 și 30 de minute pot fi prea scurte. Programele specifice pentru lână sau țesături delicate pot împiedica dizolvarea corectă a capsulei.

Care sunt avantajele și dezavantajele utilizării detergentului în capsule?

După cum vă puteți imagina, detergentul în capsulă are  avantaje și dezavantaje. Principalul  avantaj este ușurința în utilizare. Într-adevăr, nu trebuie să măsurați nimic. O singură capsulă ar putea fi suficientă pentru a  spăla rufele murdare.

Pe de altă parte,  rufele sunt spălate mai bine, iar murdăria este  mai ușor îndepărtată. În plus, capsula este ușor solubilă și funcționează eficient la 30-40 de grade. În fine, acest tip de detergent este ecologic, nu include alergeni și poate fi depozitat cu ușurință spre deosebire de pachetele mari de detergent care necesită mult spațiu.

Cum se udă o crăciuniță? Majoritatea nu știe nimic despre floare și o distrug înainte de Crăciun

Printre dezavantaje, trebuie menționat că detergentul în capsule are un cost relativ ridicat. Într-adevăr, este mai scump decât praful de spălat. Ca să nu mai vorbim de faptul că nu se pot efectua mai multe spălări folosind o singură capsulă. 

Ce trebui să faci dacă găsești reziduuri de capsulă de detergent pe haine? 

Dacă se întâmplă să găsiți reziduuri de detergent pe haine, înseamnă  că acea capsula nu s-a dizolvat complet. În mod obișnuit,  acest lucru poate fi rezultatul supraîncărcării mașinii de spălat sau al unui ciclul de spălare prea scurt.

Când vă aflați într-o astfel de situație, spălați hainele cât mai repede posibil, fără a adăuga detergent  și fără a supraîncărca mașina de spălat. În cele din urmă, nu puneți hainele pătate în uscătorul mașinii de spălat. Fiind expuse la căldură, petele vor fi mai greu de îndepărtat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel