Tesla lui Elon Musk suferă o cădere a vânzărilor într-un "dezastru fără margini" pentru miliardar
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres
Tesla a raportat o scădere bruscă a vânzărilor la nivel mondial, pe fondul creșterii concurenței și a încetinirii cererii de vehicule electrice.    

Producătorul auto a declarat că a livrat 386.810 vehicule în primul trimestru al anului - în scădere cu aproape 9% față de cele 423.000 livrate în perioada ianuarie-martie a anului trecut.

Tesla a precizat că scăderea s-a datorat "parțial" perturbării transportului maritim în regiunea Mării Roșii și unui atac incendiar la fabrica sa din Berlin.

De asemenea, a dat vina pe introducerea treptată a unei versiuni actualizate a sedanului său Model 3 la fabrica sa din Fremont, California.

Directorul general al Tesla, Elon Musk, a precizat că și producătorul rival de automobile electrice BYD a înregistrat o scădere a vânzărilor.

Musk a scris pe X: "A fost un trimestru greu pentru toată lumea".

Cu toate acestea, unii comentatori au dat vina pe "controversele" din jurul lui Musk, alături de concurența crescută din partea rivalilor și de scăderea "entuziasmului" față de vehiculele electrice în general.

"Un dezastru fără margini, greu de explicat" în care "Musk și compania s-au lovit de un zid de cărămidă"

Analistul de tehnologie de pe Wall Street, Dan Ives, a descris rezultatele ca fiind "un dezastru fără margini, greu de explicat".

El a spus: "Acesta a fost un trimestru în care Musk și compania s-au lovit de un zid de cărămidă".

Ives a avertizat, de asemenea, că Musk trebuie să schimbe soarta companiei. "În caz contrar, ar putea urma niște zile mai întunecate care ar putea perturba povestea Tesla pe termen lung", a adăugat el.

Toate acestea vin la doar câteva zile după ce compania de informații de piață Caliber a afirmat că "opiniile politice de dreapta ale lui Musk și declarațiile publice controversate despre X îi descurajează pe unii clienți să cumpere o Tesla".

"Este foarte probabil ca Musk însuși să contribuie la căderea reputației", a declarat directorul executiv al Caliber, Shahar Silbershatz.

Tesla nu a răspuns la solicitările de comentarii cu privire la aceste afirmații.

Reputația companiei a fost, de asemenea, afectată în ultimii ani în urma retragerii produselor.

Cu toate acestea, după cum a subliniat Musk, rivalul chinez BYD a raportat, de asemenea, o scădere a vânzărilor. Acesta a vândut puțin peste 300.100 de vehicule în primele trei luni ale anului, un declin de 43% față de trimestrul record anterior, când a depășit Tesla.

În ciuda faptului că a redobândit statutul de cel mai mare vânzător de vehicule electrice din lume, cifrele Tesla au fost sub estimările Wall Street și au făcut ca acțiunile sale de pe Nasdaq să scadă cu aproape 5% până la închiderea de marți.

Aproape 96% dintre vehiculele vândute de Tesla în primul trimestru au fost Model 3 și Y. Printre alte vehicule lansate recent de companie se numără și "futuristul" Cybertruck, care a divizat opiniile iubitorilor de mașini.

Tesla își va publica rezultatele financiare complete pentru primul trimestru pe 23 aprilie, conform Sky News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel