Grecia, "gaura" în buget de 20 miliarde de euro
Data publicării:
Autor: Mihai Andra
WhatsApp
grecia
grecia

Pentru a acoperi "gaura" din buget, Grecia ar trebui să reducă din cheltuieli dar şi să crească veniturile, astfel încât să respecte  angajamentele faţă de creditorii externi. Suma este aproape dublă faţă de cât a fost estimată iniţial (11,5 miliarde euro).

Guvernul elen aşteaptă încă din iunie o tranşă de 31 miliarde de euro de la fondul de urgenţă al zonei euro şi de la FMI, în timp ce recesiunea economică a devenit mai puternică decât se anticipa.Grecia poate primi următoarea tranşă a ajutorului extern de la creditorii internaţionali doar după acoperirea deficitului din buget, notează revista germană  Der Spiegel, citată de MarketWatch.

Cel de-al doilea program de ajutoror extern convenit  de oficialii zonei euro cu Grecia, la începutul anului, s-a îndepărtat puternic de obiective.

Raportul Troicii era aşteptat în cursul lunii următoare, posibil înaintea unei reuniuni a miniştrilor de Finanţe din zona euro de pe 8 octombrie.Analiza va reprezenta o bază pentru decizia de a furniza o nouă tranşă de ajutor Greciei, în lipsa căreia statul elen ar putea rămâne fără bani pentru salarii şi pensii, să intre în incapacitate de plată şi să fie nevoit să părăsească zona euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel