Godină, după un mesaj pe Facebook: Mi-am pus oamenii de cultură în cap
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Godină
Godină
După un mesaj publicat pe Facebook, Marian Godină a ținut să facă niște precizări.

„Vaaai, mi-am pus oamenii de cultură în cap cu postarea anterioară în care am scris că până mâine (n.r. marți) românii care au apucat să viziteze Catedrala Notre-Dame vor umple Facebook-ul cu poze de acolo. Cică "ce să-i ceri unui milițian? Atâta poate el, săracu'" îmi comentează cineva.

În primul rând, vestea că arde catedrala e una tristă și pentru mine, așa incult cum sunt. În al doilea rând, mă număr printre cei care au avut prilejul să o viziteze, dar nu văd rostul de a posta o poză cu mine și cu catedrala în spate. Asta nu înseamnă că mi-aș permite să cert pe cineva că și-a pus poză de acolo, o fi și ăsta un mod de a-ți arăta tristețea pe care eu nu-l înțeleg. În al treilea rând, din partea mea poate posta oricine ce vrea, nu am ironizat pe nimeni, nu mi s-a părut nimic amuzant sau de râs, așa cum au înțeles unii, mult mai deștepți decât un "impiegat de intersecții" cum îmi zicea cineva. Poate unul d-ăsta așa deștept, îmi explică și mie ce a găsit de râs la postarea mea. Că eu, unul, nici măcar n-am zâmbit. Era doar o constatare.

În al patrulea rând, catedrala se va reconstrui în mod sigur, așa cum s-a renovat și Biserica Neagră din Brașov după ce a ars. Asta spre deosebire de un copil de 3 ani, care a murit azi după ce a căzut într-o hazna din curtea școlii. Pe el nu-l mai aduce nimeni înapoi.

Pentru asta simt mai multă tristețe, dar mai ales revoltă.

Că a luat foc o catedrală în anul 2019, oricât ar fi de trist, fiind parte din istorie, nu e ceva de neconceput, dar ca un copil de 3 ani să moară în haznaua din curtea școlii, în același an 2019, mi se pare inadmisibil și revoltător.
Dar e posibil să aibă unii dreptate și să fiu eu prost. Așa că mă pun să plâng cu capul în pernă. Aaa...și caut și poza, poate o postez”, a scris Marian Godină pe contul său de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel