Germania, carantină locală în focarul unde sunt peste 1.500 de cazuri de infectare cu COVID - 19
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Tönnies, cel  mai mare abator din Europa
Tönnies, cel mai mare abator din Europa
Germania a anunțat reintroducerea  carantinei locale, după apariția unui focar de contaminare în abatorul unde au fost detectate peste 1.500 de cazuri de infectare, scrie AFP.

"Vom reintroduce carantina în ansamblul districtului Gütersloh", care are circa 360.000 de locuitori, în vestul țării, a declarat premierul landului Renania de Nord-Westfalia, Armin Laschet.

Această carantină, prevăzută într-o primă etapă până în 30 iunie, prevede o limitare strictăr a contactelor între persoane, închiderea barurilor, a cinematografelor, muzeelor, intedicția activităților de recreere în spații închise. 

Aceste măsuri drastice, care vin la zece zile după începerea vacanțelor școlare în această regiune foarte populată și foarte industrializată, vizează să "calmeze situația" și să sporească numărul de teste de depistare. 

Germania este în stare de șoc după descoperirea unui focar important de contaminare în ceea ce este prezentat ca fiind cel mai mare abator din Europa, Tönnies. Aici lucrează, în apropiere de Gütersloh, 6.700 de persoane, multe venite din România și Bulgaria.

Luni seara, autoritățile locale au anunțat că 1.553 de persoane erau contaminate cu Covid-19 în district. Circa 7.000 de persoane erau plasate în carantină, 21 internate și 6 la terapie intensivă.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel